Небојша Стефановић: Памфлет у виду Прогласа за одбрану КиМ – још једна лична срамота сваког потписника

Управо је Александар Вучић, кога нападају потписници прогласа, извукао питање Косова и Метохије из понора у који су га убацили исти ти „борци“ за Србију, изјавио министар одбране др Небојша Стефановић

Небојша Стефановић (Фото: Танјуг)

Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

„Неколико писаца прогласа за одбрану Косова и Метохије ради то скоро професионално, већ деценијама. Неколико њих, наизглед, не зна чиме се бави и мисле да су НВО и покретачи петиција, а у ствари су политичари и народни посланици. Они трећи стварно јесу из неких НВО или су „слободни“ интелектуалци, али би волели да су нека власт, по могућству да командују војском и полицијом. Сви они заједно, колико год да се труде да се разликују, желе само једно. То није Косово и Метохија у саставу Србије, то није ни исправљање историјске неправде, њихова жеља је искључиво политичка, да свргну Александра Вучића. Не би они ни да заузму његово место и да доносе одлуке, поставили би неког другог да води државу, како би наставили да из прикрајка и заклона петиција и прогласа, „бране” Косово и Метохију, јер једино тако умеју да воде ову борбу.

Човек против којег, у ствари, пишу овакве памфлете је невиђеном упорношћу, патриотизмом и државничком вештином учинио немогуће – вратио судбину Косова и Метохије за преговарачки сто, где без Србије не може да се донесе ниједно решење. Управо је Александар Вучић, кога нападају потписници прогласа, извукао питање Косова и Метохије из понора у који су га убацили исти ти „борци“ за Србију и њен суверенитет и зато је њихов памфлет подла подметачина, која не би заслужила било какву реакцију да није то што јесте.

Милан Ружић: Група „српских интелектуалаца“ потписала…или Бескрајни апели и петиције

Ови људи нису тинејџери, имају иза себе доста година јавног и политичког ангажмана и добро знају да су и сами били много пута у могућности да одбране Косово и Метохију. Нарочито, они који су године и године провели на власти и имали све полуге да то ураде, али нису хтели, нису умели и нису били храбри. Сви заједно данас имају образ да изађу са некаквим прогласом да уче памети и државном интересу човека који је надљудским напором успео да Косово и Метохију врати на терен договора и споразумевања, иако је све већ било готово и катастрофално за Србију.

Представљен Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије

Међу њима је и Вук Јеремић, директно одговоран за иницијативу пред Међународним судом правде којим је такозвано Косово добило правну подлогу да једнострано прогласи независност. Човек који је под изговором „борбе за Косово и Метохију“ лобирао по свету за свој бизнис и своје функције, о трошку наших грађана. Међу њима је и Милош Ковић, који не трепнувши убеђује младе Србе да треба да погину за Косово и Метохију, али не баш он или неко од друштва у којем се налази, јер њих, наравно, чека важнија борба у Београду. Ту је и Бошко Обрадовић, од којег ни у парламенту, пред председником Вучићем, нисмо чули никакву идеју за Косово и Метохију, јер је нема, па се брже-боље окренуо писању петиција и памфлета. И Милош Јовановић, чија су влада и премијер управљали овом земљом управо у време када је српски народ доживео погром и када су Албанци једнострано прогласили независност, а они као једини одговор успели да смисле демонстрације и паљење српске престонице.

Декларација о реинтеграцији Косова и Метохије у уставно-правни поредак Србије

Тек то, господо, што помињете стране амбасадоре који тобоже утичу на српску политику, једино говори о вама и вашој пројекцији како бисте се понашали да сте на власти, а нарочито како сте се и понашали у прошлости када сте били на власти, а када су страни амбасадори и те како били задовољни вашим одлукама. Први и једини пут када Србија сама доноси своје одлуке и не допушта да се у њих ико меша је доба Александра Вучића и ви то добро знате. И није случајно што амбасадори годинама нису задовољни Вучићем, а Србија истовремено успева да остварује све до једног најважнијег националног интереса, укључујући и оне везане за Косово и Метохију, које је вашом заслугом за многе у свету већ било решено питање и то на штету Србије.

Реакције на „Проглас за окупљање у одбрани КиМ: „Једино гори од издајника су они који оптужују друге за издаје које су сами починили“

Овај памфлет је још једна лична срамота сваког од вас појединачно и вас као групе која би Косово и Метохију да брани гуслањем и ратним бубњевима, где бисте сви остали у Београду да радите оно што једино умете, да пишете саопштења и прогласе. То није одбрана Косова и Метохије, то је само ваша јалова жеља да се додате на листу свих који покушавају да изврше притисак на председника Вучића у одсудним данима за Србију, како бисте му видели леђа. Требало је да научите до сада да се то неће десити и да ће Косово и Метохија бити одбрањено захваљујући снажној и мудрој државничкој политици Александра Вучића, коме су, за разлику од вас, и Косово и Метохија и цела наша Србија у срцу и на првом месту дужности коју је добио од народа.“

Наслов и опрема: Стање ствари

(Сајт Министарства одбране, 5. 10. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

4 replies

 1. Ауууу… Какав мазохиста треба бити па прочитати ово дробељање до краја?
  С друге стране, постоје стручњаци одређених профила који треба ово да прочитају да би могли до краја да сагледају докле полтронска свест може да потоне у глиб и прљавштину. Настао је стампедо Вучићевих увлакача и ду*елизаца: Петковић, Вулин, Слина… Сад ће вероватно кренути стотине писама локалних одбора СНС за подршку политици свом „препаметном“ вођи. И безрезервна подршка кад осване 08. октобар.

  23
  3
 2. Министров надимак нимало не одговара његовој личности. Само неко љубоморан и злонамеран је могао тако нешто смислити за такву моралну громаду, ствараоца и научника.
  После овакве брилијантне мисли очекујем позив минимум за амбасадора.
  И свакако бих похвалио борца, патриоту, мислиоца, највреднијег, најмудријег.. ВА. Хтедох да кажем и најгладнијег него не знам јел јео још од ономад кад је трпео гладан разговарајући са Мути?
  100% амбасада још кад у ЦВ приложим да натуцам енглески и талијански а кидам босански и црногорски. Ћао тути.

  10
  1
 3. Драга Браћо и Сестре, када се распадне ЕУ, овде ће хапсити све који буду против,, ЕУ нема алтернативу.,, Када Руси буду на Ђердапу, ови што ће хапсити, први стижу да их дочекају са црвеним заставама. Покушаће да наставе своју причу у новој кореографији као и увек. Хоће ли успети зависи мало и од нас. 🤔

  12

Оставите коментар