Српски национални форум: Подршка Декларацији српских интелектуалаца о мирној реинтеграцији КиМ

Након пуно апела које су српски интелектуалци упућивали широј, домаћој и међународној јавности, уследила је ова Декларација, која је по први пут подржана и од политичких странака у Србији

Извор: Стање ствари

Четвртог октобра 2022. године у Београду, промовисана је Декларација о мирној реинтеграцији Косова и Метохије у уставно – правни поредак Србије. Након пуно апела које су српски интелектуалци упућивали широј, домаћој и међународној јавности, уследила је ова Декларација, која је по први пут подржана и од политичких странака у Србији.

Декларација садржи много теза које Српски национални форум (СНФ) промовише од свог оснивања. Практично она афирмише ставове СНФ-а, које су увек биле, јесу и биће у функцији добробити нашег народа и државе, а против угрожавања било кога.

Декларација о реинтеграцији Косова и Метохије у уставно-правни поредак Србије

Стога, СНФ осећа обавезу да подржи Декларацију о мирној реинтеграцији КиМ у уставно-правни поредак Србије, сагласно домаћим и међународним правним и моралним нормама и да јој се придружи.

СНФ такође поздравља учешће политичких странака, које су напокон показале да су им државне и националне вредности изнад страначких.

Коначно, СНФ се придружује идеји водиљи саопштеној на презентацији Декларације: „Како радили, тако нам Бог помогао“.

У Грачаници, 5. 10. 2022.
Информативна служба СНФCategories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар