Дан уочи Монтенегро прајда митрополит Јоаникије позвао на молебан за спас брака и породице

Јавно се, преко одређених структура моћи из света, овде проповедају и промовишу неморал и разврат, рекао митрополит црногорско-приморски

Митрополит Јоаникије (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

Митрополит црногорско приморски Јоаникије позвао је све хришћане, посебно децу, девојке и младиће, да дођу у петак испред саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици, где ће бити одржан молебан за спас светиње брака и породице.  Митрополит Јоаникије је тај позив упутио синоћ у Даниловграду, где је освештао звона будућег храма Света Петка.

Поручио је и да се јавно, преко одређених структура моћи из света, како је казао, овде проповедају и промовишу „неморал и разврат”.

„Према томе, коме је стало до будућности породице, отаџбине, дома, народа свога, коме је стало до предака и потомака да покажемо који је наш став и које је наше расположење, да осудимо то јавно проповедање неморала и да штитимо породицу и децу“, рекао је Јоаникије, саопштено је на сајту Митрополије црногорско-приморске.

ОТАЦ ДАРКО РИСТОВ ЂОГО: Европрајд је плеоназам

Он је казао да ће храм у Даниловграду бити саграђен у догледно време.

„Највећа наша радост, али и обавеза, јесте када градимо живу Цркву Божију. А жива Црква Божија су хришћани у заједници са Христом. И када Свете службе вршимо, ми се освећујемо, испуњавамо своје душе сваком врлином. Наш хришћански пут је пут врлине, пут светости, пут спасења, пут извршења Божјих заповести…“, рекао је, између осталог, митрополит.

Молебан су за петак најавили МЦП и Епархија будимљанско-никшићка и он ће бити одржан дан уочи најављеног Монтенегро прајда, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 10. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading