Генерал Бен Хоџис: Средином идуће године украјински војници биће на Криму

Препоручио бих деловање против руске црноморске флоте, изјавио бивши главнокомандујући копненим снагама САД у Европи 

Пензионисани амерички генерал Бен Хоџис (Фото: Си-Би-Ес)

Бивши главнокомандујући копненим снагама САД у Европи, амерички генерал Бен Хоџис, не верује да ће руски председник Владимир Путин, и поред изнетих претњи, користити нуклеарно наоружање.

„Нуклеарни удар Путину не би донео никакву непосредну војну корист“, истакао је Хоџис у интервјуу бечком недељнику Профил. Према његовим речима, Русија би само претрпела негативне последице – од контра удара до опште осуде.

Хоџис је казао да би нуклеарни удар учинио немогућим да се САД држе даље од рата у Украјини.

„САД би морале војно да реагују, јер Бела кућа зна да Кина, Иран, Северна Кореја и други јасно анализирају како се Вашингтон понаша. А то неће, највероватније, бити нуклеарни удар, већ конвенционални контраудар“, сматра он.

Он би, каже, препоручио деловање против руске црноморске флоте.

Генерал Бен Хоџис: Црно море нам је потребно због обуздавања Русије

Везано за делимичну мобилизацију, која је покренута у Русији, Хоџис истиче да војници плаћају цену када је виша хијерархија корумпирана, када недостају и улепшавају се извештаји о грешкама, квалитету и ресурсима.

„Могу вам рећи шта се тренутно догађа. Поједини људи, који имају налог да пронађу 300.000 нових војника постаће веома богати, јер ће многи покушати да се новцем ослободе обавезе. То је стара руска пракса“, сматра амерички генерал.

Што се даљег тока рата у Украјини тиче, каже да полази од тога да ће Украјина до краја године успети да потисне руске снаге до оне линије на којој су биле пре 24. фебруара.

„Средином идуће године ће украјински војници бити на Криму“, уверен је Хоџис, преноси Танјуг.

Скраћивање наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 9. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

  1. Гледао сам давно неки,, шпагете,, вестерн са Бад Спенсером. Тамо њему неки зликовци убијају родитеље и он то као дете запамти. После много времена Он их пронађе и подигне пушку да их ликвидира. Они плачу и моле га,, Опрости нам, Опрости..,, Он их разнесе и мирно каже,, Бог да вам опрости.,, 🤔

  2. Овај баш уме да насмеје…

  3. ,, Бенчи,, хтео сам да кажем, много деце ја видело и запамтило…вашег,,Милосрдног анђела и бомбардовање Српске, и,, Олују,, и Медачки џеп и продају органа и још и још…. Све до Суда Страшног.

  4. Ко зна.. Могуће и то да се деси.. Него не знам шта је навалио са тим „деловањем“ по црноморској флоти, „деловало“ се по њој већ толико да је скоро половина битног бродовља са све командном лађом завршило на дну. Једино ако хоће још да „лупају“ по патролним чамцима, аман! Решили изгледа Вови да ни педалина не претекне тамо..

    1
    7
  5. Овом наслову недостаје неколико речи: „и туцаће камен за путеве које граде Руси“.

Оставите коментар