Арно Гујон: Налог на Твитеру ми је укинут пошто сам раскринкао анкету у којој се наводи да је половина грађана Србије спремна да заборави на КиМ

Анкету чији су резултати објављени на телевизији Н1 урадила у марту једна невладина организација која сарађује са страним медијима. Реч је о пропаганди, изјавио директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон (Фото: НСПМ)

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон суспендовање свог Твитер налога на тој друштвеној мрежи види као директан напад на слободу мишљења и говора.

Гујон за Танјуг наводи да је друштвена мрежа Твитер без икаквог образложења трајно суспендовала његов налог с више од 34.000 пратилаца пошто је реаговао на анкету коју је објавио један медиј у којој се наводи да „готово половина грађана Србије сматра да је КиМ изгубљено“.

„Налог ми је укинут након што сам раскринкао контроверзну анкету коју је објавила телевизија Н1, у којој се наводи да је половина грађана Србије спремна да призна независност Косова и заборави на КиМ“, казао је Гујон.

Он тврди да је анкету у марту ове године урадила једна невладина организације која сарађује са страним медијима и истиче да њено објављивање у овом периоду види као пропаганду.

Гујон истиче и да је први пут суспендован на једној друштвеној мрежи, али наглашава да је већ неколико пута доживљавао непријатности током вишегодишњег бављења хуманитарним радом на КиМ.

„Био сам цензурисан у појединим француским и српским медијима и хапшен на КиМ. Очигледно је то цена коју човек мора да плати кад жели да брани истину, правду и слабије и кад жели да се бави хуманитарним радом“, навео је Гујон.

Додао је да очекује да ће у најкраћем року успети да врати свој налог и да ће та друштвена мрежа променити одлуку, за коју каже да нема никаквог смисла.

„Претходних десет година објављујем разне вести у вези са Србијом и КиМ и сада кад је ситуација на том простору изузетно напета они су ми укинули профил“, навео је Гујон.

Опрема: Стање ствари

(РТВ/НСПМ, 19. 8. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

 1. O N1 tv malignoj Američkoj fabrici LAŽI ne vredi trošiti Srpske reči i Srpske prostoproširene rečenice.

  O, tome da se NE ZABORAVI na Sveto Kosovo i Metohiju vezano je SVE iz dalje i bliže Srpske istorije, kako ono što NIJE bilo baš dobro po
  Majku Srbiju, tako i ono što JE bilo dobro za Majku Srbiju.

  Na današnji dan 20 Avgusta u Srpskoj bližoj prošlosti su se desila tri događaja VRLO važna za Majku Srbiju i Srpski Svet koja NE smeju da se ZABORAVE.

  Prvi.

  20.08.1941 godine rođen je Slobodan Slobo Milošević.
  Predsednik Srbije.
  Druga Srpska glava posle Crnog Đorđa glave koja je isporučena TUĐINU OKUPATORU.

  Drugi.

  20.08.1983 godine umro je Aleksandar Leka Ranković.
  Sahranjen u Beogradu uz prisustvo preko 100.000 hiljada Srba i Srpkinja u MUKLOJ tišini pogrebne povorke.

  Šef SVIH tajnih bezbednosnih službi u Grozoslaviji i istovremeno i Podpredsednik Grozoslavije od 1946 pa SVE do jula meseca 1966 godine.
  Tada je SMENJEN.
  Na Brionskom plenumu.

  Od tada pa do vremena Slobodana Miloševića
  Majkom Srbijom i Grozoslavijom DIKTATORSKI vlada DVOJAC u kajaku:
  Kormilar GROZNI iz Umrovca i
  Veslač DOLANC iz zemlje zvane TAMNA STRANA ALPA.

  Obadva su Katolici.

  Treći.

  20.08.1994 godine u Glavnom gradu Srpske Republike dve Srpske Skupštine, iz dve Srpske Republike donose ISTORIJSKU odluku o UJEDINJENJU Srpskih zemalja sa Makjom Srbijom.

  Skupština Republike Srpske i
  Skupština Republike Srpske Krajine.

  Tri događaja na dan 20 Avgust.
  Tri posledice na Majku Srbiju i Srpski Svet.
  Tri događaja SVA vezana jedan za drugi a drugi za treći a treći za prvi.

  Tri Srpska srca POCEPANA.
  U krvi i bolu.

  Tri fakta.
  Tri crno na belo.

  Da se NE zaboravi.

  5
  4

Оставите коментар