Твитер по Масковој куповини дионица: Наставићемо цензуру Трампа

Твитер нам каже да Маск неће моћи укинути цензуру и да Трампу, као ни Пројекту Веритас или Алексу Џонсу, и даље неће бити дозвољено објављивање порука

Илон Маск/Твитер

(Summit news, 6. 4. 2022)

Пошто је Илон Маск купио значајан постотак дионица Твитера и именован за члана његовог Управног одбора, компанија је објавила да ће и даље цензурисати по сопственом нахођењу и да неће поништити своју ранију одлуку о забрани многих виђенијих људи, укључујући предсједника Трампа.

Како смо већ објавили, Твитерови идеолошки подобни запослени изразили су љутњу што им је Маск постао шеф, с обзиром на његове претходне коментаре да жели да обнови слободу говора.

Као одговор, компанија је објавила саопштење у ком каже да „Твитер остаје непристрасан у доношењу и примјени својих правила“, додајући:

„На наше одлуке не утичу одбор дионичара, и не планирамо укидање својих досадашњих одлука.“

Твитер неће дозволити повратак Трампа, чак и ако буде председнички кандидат

„Као и увијек, Одбор игра важну савјетодавну улогу и пружа одзив у погледу свих наших одлука. За свакодневне поступке и одлуке надлежни су управа и запослени Твитера“, истакнуто је у саопштењу компаније.

Другим ријечима, Твитер нам каже да Маск неће моћи укинути цензуру и да Трампу, као ни Пројекту Веритас или Алексу Џонсу, и даље неће бити дозвољено објављивање порука.

Један од коментатора на Твитеру написао је:

„Твитер управо објавио саопштење у ком се у суштини каже: баш нас брига шта кажу дионичари (односно власници компаније) и Управни одбор – тренутна идеолошки подобна управа и даље ће радити шта хоће. Пукох од смијеха.“

Неки су мишљења да је Маску понуђено мјесто у Управном одбору управо да би га спријечили да купи још већи број дионица.

У Твитеровом документу објављеном у уторак стоји:

„Током свог чланства у Управном одбору и 90 дана потом г. Маск неће моћи, ни као појединац ни као члан скупине, постати власник више од 14,9 одсто дионица компаније.“

Један од коментатора на Твитеру даје списак највећих дионичара Твитера:

Извор: Твитер/Снимак екрана

Говорећи на Фоксу, сенатор Ранд Пол је изјавио да би Твитер, ако му је стало до своје финансијске стабилности, требало да дозволи Трампу да поново објављује на Твитеру, примјећујући да је некад „мисија једне компаније и њеног управног одбора била да фирма оствари што већу зараду. Пошто Доналд Трамп има 80 милиона пратилаца на друштвеним мрежама, ако би га вратио код себе, Твитер би зарадио новац.“

„Невјероватно је да је тренутно псеудодруштвена свијест, укључујући управне одборе, таква да одбори доносе одлуке којима компаније зарађују мање новца.“

У међувремену је Маск реаговао на чланак Вашингтон поста у ком се каже да би његово улагање могло бити лоше по слободу говора, поруком на Твитеру:

„Вашингтон пост ме увијек добро насмије.“

Новинар Глен Гринвалд изразио је „сумњу да ће Маск бити у стању да спроведе најављене промјене којих се либерали прибојавају, или у то хоће ли заиста покушати да их спроведе, али погледајте само како су се скаменили на помисао да би могли живјети у свијету у ком олигарси неће цензурисати како им воља“.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Глен, као врхунски НОВИНАР, зна ко је стварни ВЛАСНИК, тзв. друштвено-ГЕБЕЛИСТИЧКИХ мрежа.
    Надам се да је Г-дин Трамп, такође информисан и да неће следети ЏФК, ПРВУ жртву, дубоке државе, који је убијен као порука другима.

  2. Po Takeru, Glen Grinvald je trenutno jedan od najboljih novinara u SAD koji uspeva nekako da I pored nevidjene cenzure proturi svoje stavove. Sto se tice vlasnika Tvitera dovoljno je samo pogledati drugu I trecu poziciju na listi pa da svakome sa tri ciste odmah sve bude jasno.

Оставите коментар