Лондон: Влада осудила скандирање навијача Челсија Роману Абрамовичу

Почетком марта навијачи Челсија су, на гостовању Барнлију, узвикивали име руског олигарха током минута аплауза подршке Украјини коју је напала Русија

Фото: Getty Images

ЛОНДОН – Влада Велике Британије назвала је данас „потпуно неприкладним” да навијачи Челсија скандирају име власника клуба Руса Романа Абрамовича, који се суочава са санкцијама због наводне блискости са Владимиром Путином. Почетком марта навијачи Челсија су, на гостовању Барнлију, узвикивали име руског олигарха током минута аплауза подршке Украјини коју је напала Русија.

Тренер Челсија Томас Тухел се оградио од ових поступака одмах после меча.

„Није било време за то. Ако желимо да покажемо своју солидарност то би требало да учинимо сви заједно”, изјавио је Тухел, преноси Бета.

Навијач лондонског Челсија: Свако повезан са Путином треба да буде третиран као губавац

„Свесни смо јаких осећања која окружују Челси, али то не оправдава став који је у овом тренутку потпуно неприкладан. Мислим да људи могу да покажу своју страст и подршку без прибегавања овим стварима”, изјавио је портпарол британског премијера Бориса Џонсона.

Након што је 2003. Абрамович купио клуб, Челси је освојио 19 трофеја и постао један од најбољих енглеских клубова. Због великих улагања и освојених трофеја Абрамович ужива велики углед међу навијачима Челсија.

Санкције које су предузете против њега, утицале су и на клуб. Абрамович је одлучио да стави клуб на продају, а цела ситуација је само ојачала везу са навијачима.

Бошко Јакшић: У украјинску кризу се укључили и неки руски олигарси јеврејског порекла

Влада је наговестила да се не противи продаји клуба, али под специјалним условима.

„Отворени смо за продају клуба, спремни смо и за измену лиценце (по којој је клуб овлашћен да настави са радом) која би омогућила њену реализацију, уколико околности то буде дозвољавале”, изјавио је портпарол.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар