КФОР: Украјински војници остају на Косову

Украјински контингент наставља да служи као део мисије КФОР коју предводи НАТО и под мандатом Уједињених нација, изјавио неименовани званичник НАТО

Извор: КФОР

Контингент од 40 украјинских војника, који служе на Косову у оквиру КФОР, неће напустити Косово како би се вратили у своју земљу, казао је званичник НАТО чије име није наведено, преноси Коха.

„Украјински контингент наставља да служи као део мисије КФОР коју предводи НАТО и под мандатом Уједињених нација. Поздрављамо континуирани допринос Украјине нашој мисији и њене свакодневне напоре у подршци свим заједницама које живе на Косову и јачању стабилности широм региона Западног Балкана”, рекао је он.

Доника Гервала: Србија прети региону као Путин Украјини

Министарка спољних послова Косова Доника Гервала изјавила је у понедељак да ће Косово ускоро суспендовати транзитни визни режим за грађане Украјине и да ће створити услове за смештај породица украјинских војника који се налазе на Косову.

Француска је у петак саопштила да је издала 74 дозволе украјинским војницима који су били део француске Легије странаца. Издата је дозвола на две недеље да напусте базу како би пружили помоћ својим породицама. Такође је објављено да је 20 Украјинаца напустило базу без дозволе и да су осумњичени да су отишли ​​у Украјину да учествују у рату.

Опрема: Стање ствари

(Косово онлајн, 8. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар