Александар Лукашенко: Страха нема, ресурсе имамо, умрети нећемо

Лукашенко рекао да је после његове изјаве да неће дозволити да се Русима пуца у леђа Запад повукао своје јединице даље од белоруске границе

Александар Лукашенко (Фото: Спутњик/Алексей Никольский)

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да се Минск и Москва не боје санкција Запада.

„Не мислим да ће бити горе… Сви плаше Русију, Белорусију. Чујте, и Руси и Белоруси су толико заплашени тим санкцијама да се више не плашимо, страх је нестао, преживећемо. Тракторе имамо, технику, семе. Значи, нећемо умрети, Моћи ћемо да обучемо људе. Све имамо, не треба се нервирати, треба поносно ходати својом земљом”, рекао је он током посете радницима Минског научно-практичног центра за хирургију, трансплантологију и хематологију.

Он је рекао и да је после његове изјаве да неће дозволити да се Русима пуца у леђа Запад повукао своје јединице даље од белоруске границе.

„Намерно сам рекао да тако неће моћи, нећемо вам дозволити да прођете кроз Белорусију, борићемо се против вас ако покушате да пуцате Русима у леђа. Ето то је наше учешће у тој операцији, али то је и заштита наших граница. Не можемо Пољаке овде да пустимо, на територију… Јуче, после те изјаве известили су ме из војске: повукли су све војнике од наше границе, и Американце”, рекао је Лукашенко.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 25. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар