Фајзер и амерички ЦДЦ упозоравају на крвне угрушке и код младих

Да ли знате да свако може развити крвни угрушак? Било да сте спортиста или навијач, не дозволите да Вам крвни угрушак поквари утакмицу овог викенда. Научите како да заштитите своје здравље, објавио ЦДЦ

Извор: Србин.инфо

Амерички Центар за контролу заразних болести (ЦДЦ) и Фајзер недавно су објавили јавно упозорење о „крвним угрушцима”.

Десетог фебруара ЦДЦ је издао упозорење којим се нормализује идеја да млади одрасли и здрави спортисти развијају крвне угрушке.

Наравно, нико никада није чуо за овако честу појаву пре вакцина против ковида.

„Да ли знате да свако може развити крвни угрушак? Било да сте спортиста или навијач, не дозволите да Вам крвни угрушак поквари утакмицу овог викенда. Научите како да заштитите своје здравље”; објавио је CDC на Твитеру.

CDC је пропустио да на својој веб страници помене вакцине против ковид-19 као један од чинилаца који могу повећати овај ризик.

Прошле године, ново истраживање са клинике Мејо у Рочестеру у Минесоти објављено у Часопису Америчког медицинског удружења (ЈАМА) закључило је да вакцина против ковид-а Џонсон и Џонсон повећава ризик од развоја ретког и смртоносног згрушавања крви у мозгу.

И истраживање Универзитета Оксфорд почетком прошле године открило је да је број људи који су развили крвне угрушке по вакцинацији био приближно исти за оне који су примили вакцине Фајзер и Модерна као и за Астра Зенека, известио је Market Watch.

После упозорења CDC-а, Фајзер је 14. фебруара издао јавно упозорење о „дубокој венској тромбози”, односно крвним угрушцима у венама.

„Дубока венска тромбоза, крвни угрушак у дубокој вени, може да путује до плућа, што доводи до плућне емболије. Симптоми укључују отежано дисање и бол у грудима. Обратите се свом лекару ако осетите симптоме. Није време за чекање”, објавио је Фајзер на Твитеру.

Наслов, приређивање и опрема: Стање ствари

(TheGatewayPundit/Нулта тачка/Србин.инфо, 21. 2. 2022)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading