Џонсон и Џонсон: Крвни угрушци нису повезани са нашом вакцином

Раније Европска агенција за лекове саопштила да утврђује могућу везу између Џонсон и Џонсон вакцине и крвних угрушака

Вакцина фармацеутске куће Џонсон и Џонсон (Фото: EPA-EFE/Timothy D. Easley)

ВАШИНГТОН – Фармацеутска кућа Џонсон и Џонсон саопштила је данас да је „свесна“ да је било случајева крвних угрушака „код свих ковид-19 вакцина“, али да код њихове вакцине нема повезаности са крвним угрушцима, иако је Европска агенција за лекове (ЕМА) објавила да су се догодила четири таква случаја, јавља Си-Ен-Ен.

„Наше праћење ефеката је показало да постоји мали број нуспојава после вакцинације. У овом тренутку, не постоји веза између тих случајева и наше Џенсен вакцине“, наводи се у саопштењу.

Џонсон и Џонсон тесно сарађује са експертима и здравственим регулаторима да детаљније погледају податке, пренео је Си-Ен-Ен.

Компанија је саопштила да људи који приме дозу њихове вакцине и осете озбиљне симптоме треба да се што пре потраже медицинску помоћ.

Симптоми могу да буду кратак дах, бол у плућима, отицање ногу, упоран бол у стомаку, неуролошки симптоми, модрице или мале крваве тачке испод површине коже на месту убода иглом.

Раније данас ЕМА је саопштила да утврђује могућу везу између Џонсон и Џонсон вакцине и крвних угрушака.

ЕМА је навела да су забележена четири озбиљна случаја код људи који су развили крвне угрушке након што су добили вакцину.

Још се не зна да ли су угрушци настали због вакцине или су повезани са неким другим медицинским проблемом.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/РТВ, 9. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Још један разлог да не примим вакцину.

  2. Не би признали ни под мукама. Типични терористи

Оставите коментар