Брисел: Жена словеначког дипломате умрла после дозе вакцине Џонсон и Џонсон

Жена „млађа од 40 година” након дозе вакцине Џонсон и Џонсон добила венску тромбозу и умрла од можданог удара

Вакцинa Џонсон и Џонсон (Фото: Бета/АП)

Словеначки Институт за јавно здравље (НИЈЗ) у сарадњи с белгијским здравственим властима води истрагу о трагичној смрти младе супруге словеначког дипломате у Бриселу, која је након дозе вакцине Џонсон и Џонсон добила венску тромбозу и умрла од можданог удара.

Жена „млађа од 40 година” је пре десетак дана добила дозу америчке вакцине, а прве тешкоће је осетила након неколико дана, преноси Танјуг писање „Вечерњег листа”.

Код младе жене се прво појавила главобоља, нога јој је отекла, а на прегледу код лекара јој је откривена дубока венска тромбоза и одређена терапија, али је након тога у ноћним сатима добила мождани удар и након неколико дана проведених у критичном стању умрла у болници, јавила је словеначка телевизија.

НИЈЗ је покренуо поступак да се утврди да ли су компликације и каснија смрт узрочно повезани с вакцинацијом, односно могућим негативним нуспојавама вакцине.

Случај истражује стручни одсек при словеначком министарству здравља, који наглашава да ће добити све важне информације од белгијских власти.

Вакцине Џонсон и Џонсон, као и вакцине Астра Зенеке, у врло ретким случајевима могу да изазову стварање тромба.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар