Драгослав Пакић: Кво вадис, Сулејмане, у авиону изнад Београда?!

Само да се европски истинољупци не досете да би овај авионски случај могао бити изванредан сценарио за филм о геноцидним Србима, зверима изгладнелим за туђом крвљу

Извор: Политика

Quo Vadis, Сулејмане Имамовићу, у авиону изнад Београда и у небеској Србији са устима пуним псовке српске мајке и претњом да ћеш срушити и авион и Србију, убити сопствену жену, заједно са своје двоје деце и направити невиђени белај? Kолико ли их има таквих спремних да сваки час устану тек да опсују српску мајку па да се онда одмах врате у жртве у које се читав просвећени и антисрпски свет куне помињући мајку рођену не хајући за завештење мајке Јевросиме која поручи: „Сине Марко, једини у мајке, не била ти моја храна клета, немој, сине, говорити криво…“

Ух, само ако се европски истинољупци и борци за правду против окривљених и углавном покажњаваних Срба, досете да би овај авионски случај могао бити изванредан сценарио за филм о геноцидним Србима, зверима изгладнелим за туђом крвљу и спремних да употребе најсавременије убојито оружје, чак и корнете, али без сладоледа, против невиних, добронамерних и мирних суграђана са букетима ружа уместо пушака и бајонета. Ако смисле добар пропагандни увод у припреме за епохални филмски подухват са обезбеђеном техником, инфраструктуром и, наравно, дебелим парама, а госпођа Јасмила Жбанић чека к‘о запета пушка заједно са прослављеним глумцем Хаџихафизбеговићсулејманагићђерзелезовић и тако даље, али увек на ић. Ствар се још више поједностављује када официр почиње страствено да коље несрпску децу уз асистенцију неколико пропалих српских филмских актера који чак ни у српској кинематографији не успевају да пронађу мрвицу ухлебља. Филм ће, и пре премијерне пројекције, бити проглашен за најбоље европско остварење седме уметности са обезбеђеним међународним наградама од Приштине, преко Новог Пазара па све до Тузле. И такви глумци ће бити најбољи глумци у таквој Европи.

Сулејман Имамовић у авиону (Извор: Снимак екрана/Објектив.рс)

Друга Србија ће протестним шетњама захтевати приказивање филма у ударним вечерњим терминима, пре него што деца крену на спавање и то на свим каналима са националном фреквенцијом, домовима културе, школама и обдаништима са перспективом, чим се за то обезбеде неопходни технички услови, и у породилиштима без присуства неговатељица које би могле негативно деловати на правилан узгој будућих генерација које би, због њих, биле ометене у развоју за правилно схватање сопствене прошлости и улогу Наташе Кандић и Европске филмске институције за затуцавање недораслих и склоних сличним подухватима.

Неки покушаји филмског казивања и друге стране истине обележени су као да је дара превршила сваку меру. Зато би, убудуће, сваку евентуалну појаву неке нове Даре, требало у корену сасећи и на ствари гледати као што то ради „сав нормални свет“ који је себе таквим замислио и не преза од нормалних санкција, а ако и то не донесе очекиване резултате, онда, у обзир долази и нормална употреба авијације са осиромашеним литијумом. То би могло бити какво-такво решење јер је неподношљиво да поред Западног света може да постоји и још неки Српски свет.



Categories: Сатиристика

Tags: , ,

3 replies

  1. Некада је неопходно пустити пар песмица Баје Малог Книнџе. Кратко-јасно. 😊💞

    23
  2. Ја већ знам ко би могао режирати тај потенцијални филм . То су „ наши ” Г.М. Д.Б. а могао би и С.Д. Чик погодите на кога мислим.

    19
  3. Ево да помогнем, Горан, Драган и Срђан.

    20

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading