Небојша Јовић: Корак по корак – до очувања КиМ у саставу Србије

Код нас у Покрету за одбрану КиМ има места за све који желе да помогну демонтирању непризнате творевине која се одазива на име ,,држава Косово”, самим тим и опстанку Космета у Србији

Небојша Јовић (Фото: Снима екрана)

,,Корак по корак!”

Како рече Свети Василије Велики – стално се на нешто жалимо, помоћ од некога очекујемо, питамо се зашто нам Бог не помаже… А да ми сами ништа не чинимо да себи помогнемо! Учинимо ми оно што можемо, па ће Бог учинити оно што не можемо, а потребно нам је!

Предуго су СНС и косметски СНС – Српска листа, власници наших живота, егзистенције, слобода и судбина наших. Узурпирали су нам, узели све, а да нас нису ни питали. Сурово се свака непослушност кажњавала и застрашивала, а свака макар и у најави, појава организованог другачијег размишљања и деловања, претњама гасила или ,,куповала”. Нас да угасе, неће моћи! Нити да нас купе!

Мислим да је време да се и у граду нашем и држави целој СВИ који другачије од ,,њих” размишљају, СВИ који издајом не дишу, алавошћу не живе, СВИ којима простаклук и неписменост, полтронство и беспоговорна послушност, нису личне препоруке… уједине, организују, омасове и тиме град овај, државу и народ наш ,,васкрсну”.

Покрет за одбрану Косова и Метохије је надстраначко удружење чији је циљ одбрана Косова и Метохије од свих покушаја отцепљења од матице, као и очување целовитости и државних граница Републике Србије.

Покрет за одбрану КиМ основао Повереништво за Косово и Метохију

Ми у Покрету за КиМ свесни смо да је у Србији данас много опасности против којих се треба и мора борити и увек ћемо бити на страни истине, правде, родољубља, православља… али се својом борбом сада усмеравамо искључиво на очувању Косова и Метохије у саставу Србије, јер је оно најдуже и најдиректније на удару.

Дакле, код нас у Покрету, као нестраначком удружењу, има места за све који могу и желе да помогну демонтирању непризнате творевине која се одазива на име ,,држава Косово”, самим тим и опстанку Космета у Србији!

Било би потребно и корисно да се и сви други одбори и повереништва многих странака, Удружења и Покрета, којих има на Космету, огласе, ,,јаве се народу” и позову их на окупљање у један јединствени блок, како бисмо граду и народу нашем, вратили наду, веру и ,,живот”. И подсетили га да сви ми имамо слабости, али и квалитета својих, те да управо тим нашим квалитетима поново судбину нашу у руке своје вратимо… али и покажемо читавој Србији, пре свега Српској листи и председнику Србије, да Митровица и Космет нису Вучићеви, поготово не српске листе, већ да они припадају народу свом, држави Србији и Богу! Јер ипак, Отаџбина је ово Србина!

Аутор је Повереник за Космет Покрета за одбрану КиМ

Други део наслова и опрема: Стање ствари

(Покрет за одбрану Косова и Метохије, 10. 1. 2022)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading