Новак Ђоковић игра на Аустралијан опену: Крећем у Мелбурн, добио сам медицинско изузеће

Сада крећем у Аустралију јер сам добио изузеће (од обавезне вакцинације) и спреман сам да живим и дишем тенис наредних пар недеља такмичења. Хвала свима на подршци!

Новак Ђоковић (Фото: Australian Associated Press)

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић потврдио је да ће играти на Аустралијан опену, где ће се борити за јубиларну 10. титулу и рекордни 21. гренд слем трофеј.

Ђоковић је ту информацију објавио на Инстаграму, уз фотографију на аеродрому.

„Срећна свима Нова година! Желим вам много здравља, љубави, радости и среће. Да видите, дишете и мислите љубав и да негујете поштовање према свакој особи и живом бићу на овој дивној планети. Пријало ми је да будем са својом породицом и драгим људима, одморио сам се од веома дуге и успешне сезоне 2021. Сада крећем у Аустралију јер сам добио изузеће (обавезна вакцинација, прим. аут) и спреман сам да живим и дишем тенис наредних пар недеља такмичења. Хвала свима на подршци! Идемооооо”, написао је Ђоковић, пренео је Танјуг.

Аустралијан опен на програму је од 17. до 30. јануара, преноси Политика.

Организатори Аустралијан опена саопштили су да је најбољи тенисер света Новак Ђоковић медицинско изузеће за наступ у Мелбурну, упркос строгим правилима о вакцинацији против корона вируса, добио након стриктних процедура.

Ђоковић је данас званично саопштио да ће играти на првом грен слему у сезони и да је добио медицинско изузеће.

„Ђоковић је затражио медицинско изузеће, а оно је одобрено након ригорозног процеса, у којем су учествовале две одвојене комисије медицинских стручњака”, наводи се у саопштењу Аустралијан опена, јавља Танјуг.

Коначна одлука аустралијских власти: Ђоковић ће морати да се вакцинише за Аустралијен опен

Организатори су саопштили да је молбу за добијање медицинског изузећа морао да одобри независан тим доктора, а након што је прва комисија утврдила да су испуњени сви услови, молба је прослеђена другој комисији, коју су ангажовале власти у Аустралији.

„Како је и друга комисија утврдила да су сви услови за изузеће испуњени, Ђоковић је добио дозволу за наступ у Мелбурну”, наводи се.

Истиче се да је молба за изузеће анонимна и чланови комисија не знају који је тенисер у питању.

Новак Ђоковић: Погађају ме лажи, шири се пропаганда која одговара елити

Један од првих који се јавио да прокоментарише Новаково учешће у Аустралији је Џејми Мареј.

У питању је брат Ендија Мареја, једног од најбољих пријатеља Новака Ђоковића на АТП туру, који је познат по игрању у дублу, а чак је и са Јеленом Јанковић у миксу освојио Вимблдон.

Џејми Мареј сматра да је Новак Ђоковић „изузеће“ добио на основу популарности, а не на основу медицинског стања.

„Мислим да сам ја тај који није вакцинисан да не бих добио изузеће… И то је то“, написао је Мареј.

Шкотски тенисери Енди и Џејми Мареј (Фото: thesun.co.uk)

„Знате све, али свака му част што је добио дозволу и дошао у Аустралију да се такмичи“, додао је шкотски тенисер који очигледно није задовољан што ће деветоструки шампион Аустралијан опена моћи да игра, преноси Мондо.

Наслов и приређивање: Стање ствари



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

11 replies

  1. A u medjuvremenu…

    „СИДНЕЈ – Новак Ђоковић треба да докаже да има одговарајуће медицинско изузеће од вакцинације против ковида-19 када слети у Аустралију или ће се у супротном наћи „у следећем авиону за повратак кући”, изјавио је данас аустралијски премијер Скот Морисон“

    https://www.politika.rs/scc/clanak/496266/Sport/Tenis/Premijer-Australije-o-Dokovicu-Ili-dokazi-o-izuzecu-ili-se-prvim-letom-vraca-kuci

    -Mislim da mu to nije trebalo, ali…

    11
    2
  2. I dalje:

    „МЕЛБУРН – Најбољи тенисер света Новак Ђоковић слетео је у Мелбурн, али неочекивани проблеми са визом одлажу његов улазак у Аустралију, преноси локални „Theage.com”.

    Како се наводи, локалне власти државе Викторија не желе да му издају визу јер није вакцинисан и није поднео „одговарахући захтев”, али Федералне власти траже да се поштује став о изузећу, јавља Танјуг.“

    https://www.politika.rs/scc/clanak/496299/Sport/Tenis/Dokovic-sleteo-u-Melburn-problem-sa-vizom-odlaze-ulazak-u-Australiju

    Bice ovo zanimljivo…

    10
  3. Има једна јапанска анима о пиратима, иде од ’99год, још је активна и даље је у топ 5 гледаних. У њој, један пират, има толику ”енергију”, да када пролази поред осталих, који нису међу јачима, они падну у несвест. Мислио сам да је то само у цртаним филмовима. Али Новак то ради стварно. Он својом личношћу и енергијом може да искриви било коју баријеру, препреку, људску демагогију…И кад се појави – људи полуде. Новак, волели га или не, остаће уписан дебелим словима у историји спорта и генерално у историји човечанства.
    А због осталих 25 тенисера који су добили изузеће и такође нису вакцинисани (или нек су и само њих 5) нису љути, нема проблема, ал је Новак проблем. А ово у вези “погрешне визе” не вреди коментарисати. Човек путује 20 год по целом свету и гле чуда, његов тим као не зна какву визу треба припремити, ма да, како да не. Чисто иживљавање британске колоније, друго се и не може очекивати од њих.
    Гледам малопре прилог из Мелбурна, питали обичне људе по улици, шта мисле о томе што Новак долази и играће невакцинисан. Скоро па сви исто кажу: “Знате,ми смо МОРАЛИ, а како он то не мора. Зашто је он посебан” 😑🙄😶 Сами дају ОДГОВОР на питања, сами себи пљују у лице, тиме што кажу : МИ СМО МОРАЛИ! А што си морао ? Нико не каже, хтео сам због страха од вируса, да заштим себе од евентуалне болести, већ константно говоре МИ СМО МОРАЛИ! Е ПА, ИМА ЉУДИ НА ОВОМ СВЕТУ KОЈИ #НЕ_МОРАЈУ и не живе онако како им се нареди од стране, ко зна каквих моћника.
    Kоје лудилоо! Човек има антитела, независна комисија одобрила изузеће а ови се понашају као да да је средњи век и да има KУГУ, па да ће их заразити! Сад су у фазону: Дајте да га спалимо на ломачи!
    Људи у Аустралији уместо да буду бесни на своју власт која их је затворила у торове, они су љути на Ђоковића! ? Али, то је и циљ оних који су смислили све ово, да окрену вакцинисане против невакцинисаних.

    31
    1
  4. @Да се скину образине…

    Потпуно се слажем са Вашим коментаром.

    У људе се увукао црв (или вирус) зависти. Завидимо онима који пружају отпор тирјанству. Ако већ немамо снаге да им се придружимо, зашто да режимо и лајемо на њих. Ако смо своју кичму савили, из себичних разлога, то не би смио бити разлог да лајемо на оне који ходају усправно. Очекујући да нам кажу: „Добар!“, да нас помилују и добаце нам оглодану кост.

    А оних 30 сребрењака не очекујемо. Ипак знамо да нисмо толико заслужни.

    „Тешко Богу са нама оваквима.“

    18
  5. Ми смо изгледа заборавили да је Аустралија највећа Енглеска колонија на свету. То би требало да зна и извесни Драган који се овде оглашава. Мислим да се о Енглеској све зна, о њиховом надменом односу према свим осталим народима света. Они мисле да су над раса, а одједном се појави , како извесни Надал каже, неки Балканац и толико их понизи као нико у последњих хиљаду година. То је њихова највећа рана у историји и зато мислим да Аустралија уопште није адреса за критике. И ми смо колонија па врло добро знамо шта то значи. Друга јако битна ствар у целој причи је како је тај Балканац несвесно „ начепио ” извесног човека који се представља владаром ове колоније поводом случаја пљачке наше колоније од стране исте те Енглеске од стране Рио Тинта. Тај је толико сујетан да није опраштао многима ни много ситније нападе као наивно пискарање по Твитеру. Из свега овога сами извуците закључке. Може и Драган ако је још увек способан за то.

    14
  6. Да, да, то сам ја – Аустралијан оупен, овога пута са донекле измењеном образином.

    С нестрпљењем очекујем да се наши @Шафран и @Драган јаве па да видимо шта је до њих допрло, какве су вести из прве руке ако их уопште има мимо ББЦ-ја.

    До тада само да објасним промену образине: у ставу 2. тачке 1. псеудонима у будуће ће ће уместо ставке ‘ОУПЕН’ у стајати полуисправно али далеко исправније ‘КЛОЗЕТ’.
    Даклем Аусталијан КЛОЗЕТ, да простите.

    Поучен диселдорфским синдромом ломио сам се да ли да између ове две речи уметнем 3Г (као у 3G-Regel) али је за то ипак потребна референдумска већина. Референдум може да буде организован и овде на СС (уз минималну котизацију) па макар нас ни 100 не гласовало. Ко велим: кад нас нема 100 у Канади што би нас било 100 било где осим, наравно, у Хелсинкију и на новогодишњем геј слету, што је већ синдром своје врсте.

    И да, жао ми је што до ове промене и до ових речи долази баш Данас, али Danas никад не спава па тако ни ми.

    Овдашњима свима срећан Бадњи дан а тамошњима, суђеним аустралијанцима и несуђеном аустралијанцу Новаку срећно Бадње вече!

    Главу горе: образ је сачуван! Ви ћете први дочекати Божић! Мир Божји, Христос се роди !

    Умал’ да заборавим и већ традиционални …

    Поздрав из С(ек)токхолма!

    9
    1
  7. Secam se tog ‘hotela’ u kome je sada Nole jos iz vremena kada su vodenice na Jadru nestajale a preostale su samo mlele beli kukuruz za praznicnu proju, dok su psenicu Garonja I Murga vec vukli u zadruzni mlin. Tada se zvao Ric Karlton I bio je nadprosecni hotel na kraju glavne ulice (kao npr negde kod Vuka). Okruzen je univerzitetskim zgradama s jedne strane, poslovnim soliterima sa druge strane I ulicom sa talijanskim restoranima sa trece strane. U blizini je vodeca poslovna skola Australije koja je tu tada organizovala neku proslavu na kojoj sam se I ja nasao. U medjuvremenu, cujem da se ofucao I postao drzavni smestaj za ilegalne doseljenike I kao karantin za kovid putnike. Iz tog hotela je krenuo da se siri drugi talas korone jer je lokalna vlast totalno podbacila I uzrokovala najduze zakljucavanje na svetu jer su ovi umislili da treba da iskorene svaki slucaj korone. Interesantno je da mnogi kenguri tamo misle da im je Nole kriv sto su imali to dugo zakljucavanje prosle godine. U njemu su sada vecinom ilegalci muslimani, neki od njih cak 9 (!) godina, od prilike nesto kao Gvantanamo Bej.

    Cujem da je prljav mada se spolja to bas ne vidi iza zatamnjenih stakala. Ispred hotela dezura svaki dan nekoliko lokalnih pobornika izbeglickih prava, lupaju u dobose I skandiraju slobodu za izbeglice. Tu je I nekoliko kola policije. Sada im se u parku pored hotela pridruzila posebna grupa srpskih iseljenika koja peva Vidovdan, Oj Kosovo I skandira Noletu. Za sada ih na Badnji dan jos uvek nema mnogo jer mnogi jos uvek ne znaju da je Nole sa aerodorma prebacen u gradski hotel. Prisutna je tu I nasa tradicionalna neorganizovanost ali to je za neku drugu pricu. Lokalni borci za prava izbeglica, koji deluju veoma umorno jer su tu svaki dan I lokalna policija sa zanimanjem posmatra nase ljude, uglavnom devojke koje predvode I pevaju srpske pesme. Cak se I kolo zaigralo poput onog preobrazenjskog oko lipnicke crkve. Sve ovo je mnogo veca igra I jedan od ciljeva je da se Nole ponizi. Kroz dirigovane medije, izjave politicara I selektivne citate iz sveta se oseca dah duboke drzave, mnogo blizi I neposredniji nego sto obicno imamo priliku da iskusimo.

    13
  8. Novak ce igrati na takmicenju, tako da ja u ponedeljak kupim opkladu . Pre neku nedelju mi se javilo.( malo da unovcim prorocanstvo) Juice sam ponovo se kladila sa drugom grupom naivnih. Steta nisu citali Psihologija gomile.

    10
  9. У току је потписивање петиције упућене Аустралијском председнику у којој се захтева да се Новак Ђоковић неодложно ослободи и да му се допусти да учествује на такмичењу АО.

    “Please SIGN AND SHARE this petition to Australian Prime Minister Morrison demanding Novak Djokovic be set free immediately and allowed to compete in the Australian Open.”

    Тренутно има преко тридесет три хиљаде потписаних.

    Адреса портала је овде:

    https://lifepetitions.com/petition/petition-novaka-djokovic-s-medical-exemption-must-be-acknowledged-by-australia-s-government

    10
  10. Чопор брава у мраку

    Зауларени су страхом
    Па покорно криве шије
    Лутају мрклијем мраком
    Чопор брава који вије

    Закољимо свога брата
    Јер грохотом нам се смије
    Он хода правога врата
    Зна да мисли, он брав није

    Траве нам дај и сијена
    Улиј у корито воде
    Смутна су ово времена
    Не треба нама слободе

    Момчило

  11. Novak dobio vizu a ja kupim dve pristojne opklade.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading