Новак Ђоковић: Погађају ме лажи, шири се пропаганда која одговара елити

Слободног новинарства и информисања је све мање. Све се више контролише из једног или два извора, па се шири пропаганда која одговара елити или одређеној групацији људи, рекао најбољи тенисер света

Новак Ђоковић (Фото: Снимак екрана)

Новак Ђоковић признао је да га погађају негативни коментари и писања светских медија, нарочито поводом предстојећег Аустралијан опена.

Новак ће уторак око 19.30 играти меч шеснаестине финала Париза против Мартона Фучовића, већ је стартовао победом у дублу.

Игра га са Филипом Крајиновићем, али ипак, највећу пажњу привлачи сингл.

Меч сингла игра први пут после 50 дана и пораза у финалу УС Опена, меч се преноси на Спорт клубу 2.

Било је на конференцији пред меч неколико тема, главна је и даље Аустралија.

Јово Вукелић: Највећа брига Асоцијације тениских професионалаца како уклонити Ђоковића

„Што се тиче Аустралије, да бих избегао спекулације и претпостављања, чекам званичну објаву, па ћу одлучити шта ћу и како ћу. Не размишљам само о себи, већ и о свим другим тенисерима. Колеге смо, део једне целине, требало би више да се ујединимо око важних ствари, али тог заједништва нажалост није било у последњих тридесет-четрдесет година… Сада смо повукли први корак, али још има много посла. Јединства играча нема на потребном нивоу. Да оно постоји, много бисмо се лакше носили са стварима“.

Светски медији га не штеде, па се Новак искључио.

„Не читам новине ни по апликацијама ни штампана издања, не гледам ни вести на ТВ-у већ неколико година. Ипак, због присуства на друштвеним мрежама, дођем до тих информације које се провлаче кроз медије. Не могу да кажем да ме не погађа – човек сам, имам емоције, и наравно да ми је стало… Колико год да ми је стало да заступам праве вредности, да се борим за правду и за истину, толико ми је и стало шта генерално људи мисле о мени. Не зависи ми живот од тога, јер знам ко сам и шта сам, трудим се да живим живот по правим постулатима. Да грешим, грешим, али погађа ме неправда и када се шире лажи“, рекао је Новак.

Аустралија: Политички „рат“ – разлог Новак Ђоковић

Ту се није зауставио.

„Не погађа ме као раније, јер сам на неки начин и навикао – од светских медија, па и од домаћих… Ствара се једна пропаганда, увучен сам у све то на основу нечега што сам раније говорио. Систем информисања је отишао у правцу који више није онај који је основа за новинарство. Слободног новинарства и информисања је све мање… Све се више контролише из једног или два извора, па се шири пропаганда која одговара елити или одређеној групацији људи. Сигурно да ме погађа, али то ме неће спречити да се залажем за ствари за које сматрам да су исправне“.

Опрема: Стање ствари

(Нова.рс, 2. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

 1. Strengthening the beauty

  Strengthening the beauty
  Of the soul,
  I know, it’s my duty.
  All in all.

  Loosening my muscles
  And, I must say,
  Loosening my temper
  Is the true way.

  For aiming a target,
  On a misty hill,
  Sharp sight is required,
  As sharpening will.

  Don’t draw sketches,
  Just go
  To win matches,
  Down the flow.

  Momcilo

  16

Оставите коментар