Коначна одлука аустралијских власти: Ђоковић ће морати да се вакцинише за Аустралијен опен

Немам поруку за Новака Ђоковића. Имам поруку за све који желе да дођу у Аустралију, па и за њега – мораће да се вакцинише са две дозе, рекао аустралијски министар за имиграције 

Новак Ђоковић (Фото: Снимак екрана)

Аустралијске власти донеле су коначну одлуку у вези са ковид-правилима за предстојећи Аустралијан опен. Вести нису добре за невакцинисане тенисере, али ни за оне који свој статус не желе да објаве – сви они, па и Новак Ђоковић, мораће да имају доказ о две примљене дозе пре почетка првог гренд слема сезоне.

Иако је најбољи тенисер света недавно најавио да ће Аустралијанци коначну одлуку донети тек у првој или другој недељи новембра, стигло је објашњење из Министарства за имиграције које гласи – у Аустралију нећемо пуштати људе који се нису вакцинисали са две дозе.

Ово је изјавио министар Алекс Хоук, додавши да је одлука донета после саветовања са здравственим радницима и саветницима министарства.

Потом се осврнуо на Ђоковића, који је највећа звезда која треба да гостује у Аустралији у наредним месецима.

Немам поруку за Новака Ђоковића. Имам поруку за све који желе да дођу у Аустралију, па и за њега – мораће да се вакцинише са две дозе – рекао је министар за имиграције.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Новости, 20. 10. 2021)

Новак Ђоковић: Елита ће да се уздиже док се они боре, зато је ту мали од Србије да се умеша

Ја знам ко сам и шта сам, знам шта је праведно, рекао најбољи тенисер света

Новак Ђоковић (Извор: PROFIMEDIA)

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је Камерона Норија резултатом 2:0 у последњем мечу групне фазе у Торину, а после победе је причао на бројне теме.

А међу њима је свакако она која је потресла бели спорт.

Наравно, реч је о односу између АТП и ПТПА, организације коју води управо најбољи на свету.

Ми смо конформистичко друштво, увек нам прија више да се прикључимо стаду, него да из њега изађемо. Уместо да кажемо ‘ово није у реду, није праведно, борићу се за овог другог, који има мање среће од мене’, бирају лакши пут. Знам да сам многима трн у оку, покушавам да раскринкам монопол који је у нашем спорту дуги низ година – изјавио је Ђоковић за „Спорт клуб“.

Новак Ђоковић: Погађају ме лажи, шири се пропаганда која одговара елити

Потом је истакао и да многи тенисери од овог спорта не живе, већ – преживљавају.

Ја знам ко сам и шта сам, знам шта је праведно. Једва 150 играча живи од тениса у мушкој и женској категорији. Дајте ми било који други спорт у коме је такав случај. Управо се за те момке и девојке залажемо. Они се труде, али их не слушају. Елита ће да се уздиже док се они боре, зато је ту мали од Србије да се умеша и покаже им како треба – рекао је Ђоковић.

Опрема: Стање ствари

(Блиц, 19. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Да ли може уопште да се одржи турнир ако једна држава спречи најбољег тенисера, тренутно и у историји тог спорта бр, 1, да учествује на турниру?
    Па није тај турнир у власништву те државе да може тако да се понаша!
    Да видимо да ли ће светска асоцијација да реагује!!!

Оставите коментар