Израел именовао Тамару Жив за амбасадора на тзв. Косову

Тамара Жив именована за амбасадора на тзв. Косову, са седиштем у Јерусалиму

Фото: Спутњик/Лола Ђорђевић

Министарство спољних послова Израела саопштило је да је именовало седам нових амбасадора, међу којима и амбасадора на такозваном Косову.

Џерусалем пост јавља да је Тамара Жив именована за амбасадора на тзв. Косову.

Нови амбасадори, додаје се, именовани су и у Уједињеним Арапским Емиратима, Белгији, Норвешкој, Мађарској, Колумбији и Вијетнаму.

Извор: Џерусалем пост/Снимак екрана

Сва именовања треба да одобри и Влада Израела.

Тзв. Косово је, као део споразума постигнутог у Вашингтону у септембру прошле годинеосновало амбасаду у Јерусалиму у Израелу у марту ове године, док је успоставило дипломатске односе са земљом почетком 2021. године.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 29. 12. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Srbija je bila jedna od retkih zamalja u kojoj takoreci nije bilo anti-semitizma. Jedna od velikih srpskih mana da ne mogu da uoce neke stvari ocigledne svima sve dok bukvalno ne dobiju noz u ledja. Nadam se da ce sada I ovde poceti da se pise o nekim stvarima koje imaju globalne razmere a koje su bile tabu sve do sada a vezane su za kovid, veliku farmu I veliki reset, svetski finansijski sistem, liberalno obrazovanje, industriju zabave, globalno unistenje prodicnih vrednosti, nacionalnih kultura I bele rase, propagiranje svih oblika nastranosti. Sve ovo se I u sve vecem obimu reflektuje I na Srbiju a dobra polazna tacka za sagledavanje je realan opis trenutne sitaucije u USA.

    10

Оставите коментар