Турски инструктори обучавају командосе на тзв. Косову

Ове вежбе се изводе по најсавременијој пракси војски земаља чланица НАТО

Фото: Косовопрес

Министар одбране привремених институција на Ким, Арменд Мехај објавио је на Фејсбуку да “командоси КБС тренирају са турским инструкторима како би се супротставили непријатељским снагама”.

Мехај је навео да “у циљу провере борбене тактике на отвореним подручјима и урбаним подручјима, командоси КБС настављају изузетно изазовну обуку с инструкторима турских снага како би се супротставили непријатељским снагама”.

“Ове вежбе се изводе по најсавременијој пракси војски земаља чланица НАТО, где командоси доказују да су у потпуности спремни да реализују заштиту суверенитета и територијалног интегритета наше земље, као и ефикасно учешће у мултинационалним оперативним снагама”, написао је Мехај.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Турски инструктори обучавају командосе на Косову које су српски комунисти у марксистички мираз пред матичарем из Москве поклонили албанским комунистима?
    Озбиљно?
    Ал су нас унаказили то московски комунисти грђе од турака, а?

    12
  2. Враг Народа “Лајковао” сам ваш коментар само због последње реченице, али у другом контексту. “Другови” из Москве су нас унаказили духовно, грђе него Турци, прво себе, а потом и шире окружење. Поменути “матичар” у вашем коментару није из Москве већ са друге стране, по мом мишљењу.. Најпре је стигао аванс у виду великог доларског кредита(“златне седамдесете”) који је требао да охрабри српски део Брозовог окружење на доношење уставних амандмана по питању покрајина, и њима” скрешу крила” Србији. Наставак те политике, али сада у отвореној форми, гледамо, ево већ три деценије, од пада Берлинског зида и успостављања једнополарног света, тако да “матичара” (“Ви сте Свет”) косовске независности није тешко идентификовати.. Овде је за обичан свет остала дилема из оног времена, да ли је “епидемија” великих богиња била “подстицај” да другови у Србији донесу “исправну” одлуку, “прагматичну” и “окренуту будућности”, или опомена да то не раде.. Другог, мање видљивог и моћног “матичара”, опет, “интересује” Војводина, док у БиХ оба “матичара” наступају заједно уз припомоћ још неког, на пример оног”најактивнијег” у ЦГ. Тако да.. Али ми никако није јасно како се “ничим изазвана”, ни крива ни дужна, поред оноликих јунака и војвода наших са Цера, Колубаре, Кајмакчана.., несрећна Милунка нађе на билборду. Или ми је јасно.. Неко нам се ружно руга..

Оставите коментар