Форум београдских гимназија: Чланови Кризног штаба да не лицитирају о крају полугодишта у медијима

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић најавио могућност да зимски распуст почне 15. децембра и потраје иза православног Божића или српске Нове године

Бранислав Тиодоровић: Могуће да зимски распуст почне 15. децембра и траје месец дана

Могућност је да распуст потраје иза православног Божића или српске Нове године, каже доктор Тиодоровић

Бранислав Тиодоровић (Фото: Весна Лалић/Нова С)

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић, члан Кризног штаба за борбу против короне, изјавио је да ће предложити да зимски школски распуст уместо 31. децембра почне већ од 15. децембра, како би се обухватили празнични период укључујући и Нову годину по грегоријанском календару.

„Тиме бисмо обухватили празнични период за вернике који славе по католичком календару. Католички Божић је пре Нове године, имаћемо тада вероватно и наше људе који живе и раде у Западној Европи, а долазе код нас баш у том периоду. Могућност је да, због свега тога, распуст потраје иза православног Божића или српске Нове године“, рекао је Тиодоровић, за лист Нова.

Према његовим речима, друга могућност је распуст почне нешто касније, пред Нову годину, да се обухвати тај празнични период. Према том сценарију би први радни дан био иза православног Божића.

Он је напоменуо да је трећа могућност да људи из просвете дају свој суд о распусту и трајању полугодишта, пошто се све одлуке ломе преко њихових леђа.

„Трећа опција је да наставници дају најбоље решење и суд, да виде како ће да уклопе завршетак полугодишта и давање оцена“, рекао је Тиодоровић.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 19. 11. 2021)

Форум београдских гимназија: Позивамо надлежне да престану са лицитирањем око датума завршетка првог полугодишта

Форум београдских гимназија очекује од свих чланова кризног штаба да у јавност излазе са претходни усвојеним одлукама

Форум београдских гимназија позива професора др Бранислава Тиодоровића и друге чланове кризног штаба да престану да кроз медије лицитирају о датуму завршетка првог полугодишта.

У кризним ситуацијама, каква је ситуација са короном, потпуно је разумљиво да је неопходно имати поверење у одговорна лица која управљају кризом. Међутим, константно лицитирање у медијима око завршетка првог полугодишта уноси забуну и немир међу ученике, наставнике и родитеље и значајно повећава већ постојећу фрустрацију изазвану ненормалним условима у којима се одвија настава.

Имајући то у виду Форум београдских гимназија очекује од свих чланова кризног штаба да своја мишљења, ставове и предлоге износе на заједничким састанцима кризног штаба и да у јавност излазе са претходни усвојеним одлукама. Свако другачије понашање води продубљивању неизвесности и већој нервози, што се на крају прелама преко леђа ученика и наставника, а последично утиче и на губитак поверења у оне који доносе одлуке што никоме не би требало да буде у интересу.

Опрема: Стање ствари 



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Ma odosmo svi u katolike, zar to nije jasno? A cilj svih ciljeva je da nas prethodno skroz izlude i na kraju proglase poremecenim i neuracunljivim…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading