Никола Варагић: Зашто подржавам Лекаре и родитеље за науку и етику

Мислим да је најбоље да своје незадовољство или бес због свега што се дешава од почетка пандемије, посебно због увођења Covid-Аusweis-а, каналишем тако што ћу подржати рад ЛРНЕ

Кад дође до пандемије, у борби против заразних болести, главни људи у држави постају – лекари. Сви слушају лекаре Кризног штаба, и све се прилагођава мерама које одређују ти лекари. Што је и нормално, кад је ванредно стање због пожара, слушају се ватрогасци, кад је ратно стање, команду преузимају војници. Проблем је кад они који воде, нису довољно компетентни и морални, те немају ауторитет и поверење народа. Проблем је што такви сад воде Кризни штаб у Србији. Или СЗО, на светском нивоу. Политичари могу нешто да мењају, али не много, за све се питају лекари из Кризног штаба и све је на крају усклађено са упутствима СЗО (тј. Big Pharma). Док траје пандемија, СЗО је попут светске владе коју сви морају безусловно да слушају и некритички да следе. Због тога што даје неограничену моћ и приход фармацеутској индустрији, као да је циљ да се пандемија никад не заврши.

Ко може да се супротстави лекарима који нису довољно стручни, или лекарима којима је профит важнији од здравља пацијента, или фармацеутској индустрији кад профит ставља испред здравља људи, или лекарима који се залажу за присилну вакцинацију недовољно испитаним вакцинама, чак и деце? Једино други лекари – једино добри лекари. Ко може да замени садашње чланове Кризног штаба, министра здравља и директора Лекарске коморе Србије? Само други лекари, као што инжењерску комору могу да воде само инжењери и адвокатску комору само адвокати. Ко зна како да смањи број оболелих и умрлих грађана (у Србији постоји и пандемија кардиоваскуларних обољења), осим других, бољих лекара? Да ли у Србији сад постоје лекари који би водили Кризни штаб, Министарство здравља и Лекарску комору Србије боље од људи који су сад на тим функцијама? Мислио сам да не постоје, али од недавно знам да постоје; ту су и наши стручњаци из дијаспоре да помогну.

Хитна помоћ (Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић)

Број лекара и медицинских радника у Србији који су против присилне вакцинације или за слободу избора, далеко је већи него што државни органи и медији представљају. Какво је стање у здравству и шта се дешава у ковид болницама, зна свако ко има међу ближњима медицинске раднике. И таквих није мало, стотине хиљада грађана Србије зна право стање ствари у здравственом систему, или у вези вакцинације. Зато више од 50 одсто лекара и медицинских радника, као и грађана није примило 2 дозе вакцина. То је већина, коју нико не представља, над којом мањина спроводи терор. Више од 50 одсто грађана Србије није вакцинисано против корона вируса, а међу онима који су примили једну дозу има много оних који неће да приме другу, као што међу онима који су примили другу има све више оних који неће да приме трећу дозу. А циљ фармацеутског лобија је да се сваки грађанин сваке године вакцинише више пута против корона вируса, и тако до краја живота. Свако ко се на било који начин противи, биће прогоњен. То посебно важи за лекаре, јер ако не убеде или не дисциплинују лекаре, тешко ће убедити лаике да је то добро и нужно. Зато се сваки лекар који мисли својом главом и тражи научне доказе мора спалити на ломачи као да је вештица. У свету се појавила нова инквизиција – медицинска инквизиција.

Чим су се неки лекари ослободили страха и удружили у УГ „Лекари и родитељи за науку и етику“ – одмах је почео прогон тих лекара – медији их сатанизују, лекарска комора прети истрагом и позива полицију да истражи вибер групе коју су основали ови лекари, смењују се са функција у болницама и спроводи се дискриминација над њима.

Лекари и родитељи за науку и етику: Поводом најављене смене проф. др Бојка Бјелаковића са места начелника у КЦ Ниш

Ако дозволимо да лекаре који су против присилне вакцинације прогоне и да медицинске раднике који се нису вакцинисали дискриминишу – шта ће бити са нама, лаицима? Ако дозволимо да све добре лекаре отерају из здравственог система Србије – ко ће онда да нас лечи? Изнад свега, ако сада не заштитимо лекаре који својој деци неће дати или не би дали експериментално средство генетске терапије, после тога обични грађани, лаици, неће моћи да заштите ни своју децу и неће имати лекаре који ће лечити њихову децу. За нормалног човека и родитеља, деца су црвена линија која не сме да се пређе. Лекари који су основали ЛРНЕ, наступају и као родитељи. Кад су и деца дошла на ред, ови лекари су се храбро успротивили, и настављају своју борбу упркос нападима и претњама. У ЛРНЕ окупљено је више од 300 врхунских лекара и више од 50 професора медицинских и осталих факултета у Србији. То су лекари који су урадили хиљаде операција, хиљаде порођаја, лекари који раде у ковид болницама, лекари који су били најбољи студенти, лекари са наградама. Циљ тих лекара је упознавање јавности са студијама и научним радовима у вези са превенцијом и лечењем COVID-19, а о чему се до сада у нашим медијима није ништа чуло.

Валентина Арсић Арсенијевић: Одрасли могу да бирају између пет вакцина – зашто деци само Фајзер?

Надам се да ће и остали лекари који слично мисле, и родитељи који не желе да дају својој деци експериментално средство генетске терапије, подржати рад ЛРНЕ и устати у заштиту лекара који се прогоне и медијски сатанизацију.

Одустао сам од протеста на улицама Београда, због увођења Covid-Аusweis-а, кад сам на тим протестима упознао људе који воде ЛРНЕ. Био сам срећан кад сам схватио ко су они и захвалан што постоје и што су се упустили у ову борбу, и што се боре за науку и етику, за медицину засновану на доказима, пошто се једино у оквирима медицине и науке све што је везано за корона вирус, пандемију и мере државе и Кризног штаба, може решити. У тим стварима, једино се лекари питају, јер лекари најбоље познају ту материју. Праве мере или укидање мера због пандемије могу да предложе лекари. Само добар лекар зна где греши лош лекар и какав је неки лек, лаици то не могу да знају. Чланове Кризног штаба не може да замени народ са улице, него (нај)бољи професори и лекари. А такви су основали ЛРНЕ. То су људи који могу да врате поверење народа у лекаре и здравствени систем Србије.

Фото: Фејсбук страница Бојкот

Мислим да је најбоље да своје незадовољство или бес због свега што се дешава од почетка пандемије, посебно због увођења Covid-Аusweis-а, каналишем тако што ћу подржати рад ЛРНЕ и борити се да најбољи из те струке воде Министарство здравља, Лекарску комору Србије, и, ако и даље буде било потребно или ако једног дана поново буде било потребно да се формира Кризни штаб – да Кризни штаб воде стручњаци који су много бољи од ових који сад воде и који су обрукали своју професију и издали Хипократову заклетву.

Никола Варагић: Хипократ и Хипокрит

Ако се прогон ЛРНЕ настави, ако се уведе Covid-Аusweis на 24 часа, сигурно ће грађани изаћи на протесте у много већем броју него пре десетак дана, можда опет исто као у јулу 2020. године, али ће тад те протесте водити ЛРНЕ као надстраначко удружење грађана око којег ће се окупити већина (запослених у здравству, као и у народу) над којом се спроводи дискриминација (терор мањине) и која нема представника у власти (нико не штити људска права и слободе већине. Надам се да ће лекари обранити своју струку и своја права, да ће новинари одбранити своју струку, да ће професори одбранити аутономију универзитета, а правници Устав Србије, тј. да се борба неће прелити на улице.

Прочитајте још



Categories: Да се ја питам

Tags: , , , ,

5 replies

  1. Драгоцени људи, лекари и родитељи, питателници вере и наде када нељуди “ уједињени против ковида „, из “ кризног сатанистичког штаба “ који, под мраком луциферазе, графеном злурадо убијају и разбољевају, уз подмукле жујовиће, двопрезимене вештице и ине ђавоимане плету ограду логора на чијим вратима гаси се свака нада и вера… Уистину их треба пригрлити као своје, подржати их и стати иза њих…

    52
  2. Нисам веровала да ћу у свом веку доживети овакво пропагандно беснило , ову количину уцена , потпуно лудило да министар здравља уводи прво кинески, а сада и Фајзеров експеримент над својим народом и више се не крије, сматра да има сва права да нас поклони за експеримент.
    Они од почетка експериментишу , имамо медијске психолошке експерименте , иситивање колико може да се лаже и обмањује , до које мере народ наседа на сулудо и нелогично, колико може да гледа кретенизме, идиотизме, простаклук, свињизме, тешко патолошке сцене насиља. без реакције, чак са одобравањем. Као у стара Гебелсова времена : Дајте ми средства и направићу стоку од народа.
    Ми за њих нисмо чак ни стока, стока се једе и музе или носи јаја . Зато нам Шеклер објашњава како нисмо ништа бољи од живине. СЗО јавља да је опасно користити вакцине различитих произвођача , сачували мрвицу савести или се боје да ће они јачи од нас да их улове, али у Србији и режимски и кобајаги нережимски медији ( две кутлаче у истом лонцу) непрестано пуштају Шеклера да нас учи да шарамо јер то пали код живине, а и ми смо живина. Стока неопојана , робље, слуге, ништа .
    Колико ли су пара узели за одобрење да се експериментише са нашим животима ? Мора да су се добро нафатирали грабуљаши без ичег људског у себи, слепи од похлепе , покорени користољубљем, бездушници.
    Нисам могла да верујем да у двадесет првом веку почиње ера забране испитивања, проверавања, научне дискусије , ера лудачке забране да се постављају питања, да се размишља, да се сумња .
    Али да знате -ИПАК СЕ ОКРЕЋЕ ! И КОЛО СРЕЋЕ СЕ ОКРЕЋЕ , ШТО БИ ГОРИ САД ЈЕ ДОЛИ …И ничија није до зоре горела.

    42
  3. Као и у осталим сегментима друштва, и међу љекарима долази до диференцијације. Једни бирају врлетну и уску стазу Спасења, а други широки пут у „понор пакла“. Да се поиграм синтагмом из некадашње химне. Или да цитирам Криса Риу (Chris Rea):
    „This ain’t no upwardly mobile freeway… This is the road to hell.“

    Шалу на страну, дошла су посљедња времена из Откровења Светог Јована Богослова.

    Избор је на нама:
    ропство или Слобода.

    А они који се још двоуме да ли је теже кило олова или кило вуне, нека прочитају Ђогова „Вунена времена“. Нисам мјеродаван да процјењујем квалитет пјесама. Ако су и лоше, аутор није заслужио да робија због њих. Слутим да нам се нешто слично спрема.

    Уље и вода се не могу измјешати. Заједно су само док их мјешамо. А послије: неко горе, неко доље.

    Устав штити приватност здравствених података. Одушевљавају ме ставови Новака Ђоковића. Не сврставајући се ни у „проваксере“ ни у „антиваксере“ сврстао се слободномислеће. У стадо Христово. Бог нам је дао слободу да бирамо између Добра и зла.

    Насупрот томе, разочаран сам јавним наступима неколицине владика СПЦ. Један од њих (а кога изузетно цијеним по другим основама) је јавно промовисао вакцину одређеног произвођача. Други опет, јавно позивају на вакцинацију…

    Сматрам да су љекари најмјеродавнији да се по овом питању изјасне: Pro et contra.

    Такође и по питању Ивермектина. У посљедње вријеме, кад хоћу да употријебим неки лијек (било добивен на рецепт, било онај који се купује без рецепта), ја увијек на Интернету прочитам нежељене ефекте. За Ивермектин нисам нашао да је у дугогодишњој употреби имао икакве значајније нежељене ефекте. Упоредио сам то са лијековима које су ми љекари (скоро редовно) преписивали. Ту је била подужа листа нежељених ефеката, на коју ми нико није скренуо пажњу.

    Иако себе сматрам православним хришћанином, не сматрам да је вакцина „жиг звјери“ из Откровења. Али све више сумњам да је начин провођења пројекта вакцинације поплочавање пута који води до коначног примања жига звјери. Методом куване жабе.

    По природи нисам екстремиста и не волим сврставања у таборе. Али овај пут, мислим да немам избора.

    ЛРНЕ сматрам за здраво језгро. Нуклеус из кога ће израсти стабло Слободе. Вјетрови зла ће га повијати, али га никад неће ишчупати из тла. Коријен му је дубок у овој нашој земљи Србској.

    Варагићу свак част за овај текст! Примјећујем да од опрезног аутора (који три пута вага сваку своју ријеч) постаје vox populi. Глас народа!

    34
  4. Као и у осталим сегментима друштва, и међу љекарима долази до диференцијације. Једни бирају врлетну и уску стазу Спасења, а други широки пут у „понор пакла“. Да се поиграм синтагмом из некадашње химне. Или да цитирам Криса Риу (Chris Rea):
    „This ain’t no upwardly mobile freeway… This is the road to hell.“

    Шалу на страну, дошла су посљедња времена из Откровења Светог Јована Богослова.

    Избор је на нама:
    ропство или Слобода.

    А они који се још двоуме да ли је теже кило олова или кило вуне, нека прочитају Ђогова „Вунена времена“. Нисам мјеродаван да процјењујем квалитет пјесама. Ако су и лоше, аутор није заслужио да робија због њих. Слутим да нам се нешто слично спрема.

    Уље и вода се не могу измјешати. Заједно су само док их мјешамо. А послије: неко горе, неко доље.

    Устав штити приватност здравствених података. Одушевљавају ме ставови Новака Ђоковића. Не сврставајући се ни у „проваксере“ ни у „антиваксере“ сврстао се слободномислеће. У стадо Христово. Бог нам је дао слободу да бирамо између Добра и зла.

    Насупрот томе, разочаран сам јавним наступима неколицине владика СПЦ. Један од њих (а кога изузетно цијеним по другим основама) је јавно промовисао вакцину одређеног произвођача. Други опет, јавно позивају на вакцинацију…

    Сматрам да су љекари најмјеродавнији да се по овом питању изјасне: Pro et contra.

    Такође и по питању Ивермектина. У посљедње вријеме, кад хоћу да употријебим неки лијек (било добивен на рецепт, било онај који се купује без рецепта), ја увијек на Интернету прочитам нежељене ефекте. За Ивермектин нисам нашао да је у дугогодишњој употреби имао икакве значајније нежељене ефекте. Упоредио сам то са лијековима које су ми љекари (скоро редовно) преписивали. Ту је била подужа листа нежељених ефеката, на коју ми нико није скренуо пажњу.

    Иако себе сматрам православним хришћанином, не сматрам да је вакцина „жиг звјери“ из Откровења. Али све више сумњам да је начин провођења пројекта вакцинације поплочавање пута који води до коначног примања жига звјери. Методом куване жабе.

    По природи нисам екстремиста и не волим сврставања у таборе. Али овај пут, мислим да немам избора.

    ЛРНЕ сматрам за здраво језгро. Нуклеус из кога ће израсти стабло Слободе. Вјетрови зла ће га повијати, али га никад неће ишчупати из тла. Коријен му је дубок у овој нашој земљи Србској.

    Варагићу свак част за овај текст! Примјећујем да од опрезног аутора (који три пута вага сваку своју ријеч) постаје vox populi. Глас народа!

    10
  5. Nikola, niste me iznenadili, osoba kao vi svakako da podrzava cestitu organizaciju, tj pokret. Licno ni jednoga. trena ne sumnjam da jako zlo dolazi od ovih vaccination. U drzavi gde zivim Victoria, mere zatvaranju su popustile, ne za nas koji se nismo duplo uboli, vec za ubodene. U subotu smo imali ogroman protest u Melbourne, preko trideset hiljada, bilo je I guillotine ( mislim Kao igracke) . Narod je besan. Pomislila sam , da bi mogla Kao one zene tricoteuse u Francuskoj da pletem dok im seku glave , svima koji nas stavljaju u ropstvo.

    11

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading