Јутјуб укида дугме Дислајк

Јутјуб мрежа сматра да ће скривање Дислајк дугмета смањити непријатности креаторима садржаја

Фото: Пиксабеј

Од 10. новембра Јутјуб мрежа сакрива Дислајк/Не свиђа ми се, тј. палац надоле дугме.

Власници видеа ће кроз конзолу за објављивање и измену видеа и даље моћи да виде број Дислајк кликова, али ће то дугме јавно бити склоњено.

Јутјуб мрежа сматра да ће скривање Дислајк дугмета смањити непријатности креаторима садржаја, посебно оним малим, којима Дислајк представља неки вид малтретирања.

Према подацима видео мреже велики број корисника прво гледа однос Лајк и Дислајк дугмади и на основу тога одлучује да ли да гледа неки видео, што често није права слика о квалитету видеа.

Јутјуб ухваћен како уклања „несвиђања“ са конференције за штампу Бајденове представнице

Неки људи јасно стављају у коментарима свима до знања да су ту само да би кликнули дугме Дислајк и нова политика би могла да их одврати од тога. Скривање Дислајк-а почело је још у марту 2021. године, кад је у експерименту учествовала мала група људи.

Ово није толика новост, јер смо већ видели и Фејсбук да је сакрио број лајкова, а исто је омогућио и Инстаграм, мада тамо корисник има опцију да прикаже или сакрије број лајкова на својим сликама.

Јутјуб: Због великог броја несвиђања на Бајденовом каналу укида се могућност оцјењивања прилога

Нажалост, Јутјуб је закаснио да сакрије Дислајк, јер је његов чувени Ривајнд видео и даље најомраженији видео на овој мрежи.

Опрема: Стање ствари

(Смарт лајф, 10. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Треба да оставе дугмад Like и Let’s Go Brandon.

Оставите коментар