Данска премијерка Мете Фредериксен: Отежати живот невакцинисанима

Тим за праћење епидемије препоручило нам је да ковид класификујемо као болест која прети друштву и да поново уведемо пропуснице, рекла премијерка Данске

Мете Фредериксен (Фото: Филип Давали/Ројтерс)

После готово два месеца без било каквих епидемиолошких мера, Влада Данске је данас одлучила да поново уведе ковид потврде због наглог повећања броја заражених.

„Тим за праћење епидемије препоручило нам је да ковид класификујемо као болест која прети друштву и да поново уведемо пропуснице и Влада ће то поштовати“, рекла је премијерка Мете Фредериксен на конференцији за новинаре, преноси Индекс.

Крајем прошле седмице здравствене власти су упозориле на опасност преоптерећености болница због ковида, грипа и других заразних болести. Данас је у Данској, пети дан заредом, било више од 2.000 новозаражених, а 36 оболелих је на интензивној нези.

Данска укинула све рестриктивне мере уведене због корона вируса

„С ковид пропусницом се може живети. Она вам омогућава да будете мирни када идете у биоскоп или на концерт. Њихово поновно увођење ће закомпликовати свакодневицу онима који нису вакцинисани, а мислим да тако и треба да буде“, казала је премијерка.

Ковид пропуснице у Данској су први пут уведене на пролеће, а укинуте су 10. септембра, када је дневни број новозаражених био четири пута мањи него сада.

У Данској је 85,9 посто старијих од 12 година примило две дозе вакцине.

Опрема: Стање ствари

(Фонет/Данас, 8. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Криминалци нешто класификују? Прво себе нека класификују у затвор. Оно што забрињава је то да се под утицајем глобалне фармакомафије криминалци међународно удружују и потпомажу се у држању власти и узурпацији ресурса и укидању цивилизацијских вредности.

  25
 2. Аууу, сад ће Златибор да нам доведе Дански савет . Мало да се дрпи нека хуманитарна лова, да се Данцима смање порезе , мало да се глуми филантропија, мало да се иживљава , мало да чува баке и деке од њихове лоше деце , али ће у време великог партијског састанка Корона Ковидић да утихне, шиљак ће да се иступи, крива ће да падне, права да се искриви .
  Чим прође састанак добићемо комплетан дански сценарио са отежавајућим околностима, до избора . Пред изборе ће да нас пусте да промрдамо , док их не изаберемо. Ако ме дотле начне Алцхајмер , па одем и ја да заокружим онај број испод ког свакакви чупавци искачу, рука ми се проклета осушила.

  20
 3. Zakomplikovaće se njen život kada izaću 100.000 ljudi na ulici..Bolesna izjava…

  21

Оставите коментар