Лекари и родитељи за науку и етику: Поводом најављене смене проф. др Бојка Бјелаковића са места начелника у КЦ Ниш

Апелујемо на јавност да не дозволи линч наших врхунских стручњака само зато што се часно држе Хипократове заклетве и права на слободу мишљења и изражавања, истакла је проф. др Валентина Арсић Арсенијевић

Бојко Бјелаковић (Извор: Фејсбук страница Лекари и родитељи за науку и етику)

Један од најбољих српских педијатара, професор Медицинског факултета Универзитета у Нишу, председник Удружења за превентивну педијатрију, члан међународних удружења педијатара, др Бојко Бјелаковић смењен је са функциjе начелника кардиологиjе на Дечиjоj интерноj клиници у Нишу због тога што је члан УГ „Лекари и родитељи за науку и етику“.

Пре тога, данима је у таблоидним режимским и неким опозиционим медијима вођена негативна пропаганда против др Валентине Арсић Арсенијевић, професорке Медицинског факултета Универзитета у Београду, која има преко 20.000 цитата у научним часописима широм света и убедљиво је наш најцитиранији научник из света медицине.

У УГ „Лекари и родитељи за науку и етику“ налази се преко 300 врхунских лекара и преко 50 врхунских професора факултета у Србији и свету. То су лекари који су урадили хиљаде операција, хиљаде порођаја, лекари који раде у ковид болницама… У удружењу се налази и професор који је као студент био проглашен за најбољег студента медицине свих времена у Србији.

Ниш: Смењен начелник дечје кардиологије због ивермектина

Такви стручњаци се медијски сатанизују и представљају као шарлатани. Уместо да нпр. директор Лекарске коморе Србије др Милан Динић уђе у дијалог и изнесе чињенице, он попут таблоидног новинара и режимског полицајца вређа лекаре и професоре медицине који су основали УГ „Лекари и родитељи за науку и етику“. Исто важи за чланове Кризног штаба и „Уједињени против ковида“.

Проф. др Валентина Арсић Арсенијевић је лепо објаснила:

„Не постоји у Србији, колико сам проучила литературу, ниједна особа која је експерт за вакцинацију нити експерт за Сарс-Ков-2 вирус… Суштина овог догађаја је да има много непознатих чињеница, и то је оно што нас као струку треба пре свега да зближи, а не да подели… Та подела на ваксере и антиваксере, глобалисте и антиглобалисте, на оне који су за и против мислим да је погрешна. Ми се морамо само делити на оне који имају чињенице и који немају чињенице“.

Медијски се сатанизују и родитељи који су у УГ „Лекари и родитељи за науку и етику“, као што је пре настанка ЛРНЕ медијски сатанизован и прогоњен сваки лекар који је имао своје (другачије) мишљење, које је опет заснивано на чињеницама и научним доказима, као и на званичним подацима државних органа и медицинских установа и институција.

Извор: Фејсбук страница Лекари и родитељи за науку и етику

Питамо се шта је следеће? Да ли да држава отпусти све професоре медицине, лекаре и медицинско особље које одбија да прими у себе експерименталну генетску терапију, или да је да својој деци? Да забрани да лекарима право на мишљење и став везано за одређене начине лечења и лекове? Да онемогући народу да дође до адекватних информација поткрепљених стручном и научном литературом?

Апелујемо на стручну и ширу јавност да не дозволи овакав линч наших врхунских стручњака само зато што се часно држе Хипократове заклетве и свог права на слободу мишљења и изражавања.

УГ „Лекари и родитељи за науку и етику“

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Лекари и родитељи за науку и етику)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар