Ниш: Смењен начелник дечје кардиологије због ивермектина

Доктор Бојко Бјелаковић разрешен функције начелника кардиологије на Дечијој интерној клиници због учешћа у Вајбер групи која за лечење препоручује лек ивермектин

Бојко Бјелаковић (Фото: Снимак екрана/Вечерње новости)

 НИШ – Колегијум Универзитетског клиничког центра у Нишу разрешио је доктора Бојка Бјелаковића функције начелника кардиологије на Дечијој интерној клиници због учешћа у Вајбер групи која за лечење препоручује лек „ивермектин”, изјавио је за РТС директор Универзитетског клиничког центра Зоран Перишић.

Он је рекао да су за смену овог лекара, који је и професор на Медицинском факултету, гласали његови заменици и помоћници, уз образложење да је својим непримереним понашањем нанео штету угледу Клиничког центра, преноси Танјуг.

Како РТС незванично сазнаје, доктор Бјелаковић је био администратор групе „ЛНРЕ – Ивермектин препоруке” и члан организације „Лекари и родитељи за науку и етику” која је недавно организовала потписивање петиције против вакцинације деце.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 11. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

2 replies

  1. Подршка доктору Бјелаковићу. Хипокритова заклетва обавезује лекаре да употребе све своје знање у циљу здравља пацијената! Данас имамо прописане протоколе, који очигледно захтевају модификације, вакцине за које произвођачи сами кажу да су у фази тестирања и за које они не сносе одговорност ако дође до нежељених ефеката. Доктор је на основу својих сазнања и дугогодишњег искуства лечио људе. Разлог смене није чињеница да је наудио неком пацијенту већ то што је мислио својом главом и проширивао своја знања у циљу добробити пацијената. Ми нисмо држава са вишком стручњака попут доктора Бјелаковића да бисмо их се овако одрицали.

    10

Оставите коментар