Марко Пејковић: Прича о две епидемије

И у земљама које имају 90% или 80% боцканих, али и у онима у којима је 40% боцканих, пандемија још увек званично траје

Фиренца 1493. године, илустрација из Нирнбершке хронике

Средњовековна Фиренца, март 1348. Куга је стигла са Сицилије. Мере заштите од пандемије куге су биле можете мислити какве у то доба у односу на невиђену технику и науку данас. Боцке свакако постојале нису. Хигијена у граду је била на никад нижем нивоу. Градске власти су забраниле улазак у град споља и предузеле некакве мере, али су убрзо остале мртво слово на папиру – људи су бежали, упадали једни другима у куће, док су лешеви слагани насред улице. Степен ширења заразе је био много већи, него у било ком већем савременом граду након марта 2020. Но, без обзира на те негативне факторе и практично одсуство било које мере, пандемија куге у Фиренци је трајала само до јула исте године. Дакле, највише 3-4 месеца. Након тога, живот се скроз нормализовао у Фиренци, а куга је наставила даље својим путем на север Европе. Ко је умро умро је, а ко се прокужио прокужио се и остао жив.

Савремена Србија (или метните коју год земљу хоћете), март 2020. Вирус је, наводно, стигао из Кине. Имамо никад јача техничка и научна средства да се заштитимо од вируса. И у земљама које имају 90% или 80% боцканих, али и у онима у којима је 40% боцканих, пандемија још увек званично траје. Маске се свуда носе, нон-стоп се уводе карантини или се прети њима, уништава се школство, култура и економија због хистерије да корона и даље коси људе по улицама. Ова пандемија се није завршила, ево већ другу годину. Тако нам барем кажу. И још кажу да ће трајати још годинама, а можда и један век (Гејтс, Фаучи, СЗО, Кон…) и да ћемо морати сваке године да се боцкамо бар 2 пута.

Чешем се по глави и чекам корона-манијаке да ми објасне овај парадокс…

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Марка Пејковића)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

3 replies

 1. Ова назови објава не заслужује да буде објављена нигдје, па ни на Фејсбуку.
  Испразна наклапања доконе „бабе“.
  Људи су потпуно сишли са ума. И вакцинаши и антивакцинаши.
  Не зна се ко је гори.

  2
  24
 2. Одлично запажање које указује на једноставно објашњење. Епидемија или петарпандемија је смишљена због масовне аконтроле дакле нису мере ту због короне већ обрнуто корона је ту да оправда мере. Криза ће трајати докле год управљачи кризе имају од ње корист новац и утицај или док не оду на дужи одмор у затвор. Предлажем ово друго.

  18
  1
 3. Потпуно је бесплодно даље износити чињенице да би разоткрили шта је пландемијски наратив и сву његову нелогичност. Ако већ све није јасно, а јесте, онда да се изметнемо из коже нећемо ништа постићи убеђујући оне који неће да чују. Време је да почнемо да показујемо оно што причамо скоро две године,али практично.

  12

Оставите коментар