Дарија Кисић Тепавчевић: Медицински факултет не тражи пропуснице – већ потврду о вакцинацији, прележаној болести или негативан тест

Нема алтернативе за вакцинацију. Ми и те како имамо мере које су на снази, имамо инспекције које су на терену по читавој Србији, али немамо полицајце за сваког, навела чланица Кризног штаба

Дарија Кисић Тепавчевић (Извор: НСПМ)

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да није тачна информација да се на Медицинском факултету у Београду од студената траже ковид пропуснице, већ само потврда о томе да нису заражени корона вирусом, односно да нису преносиоци вируса.

„Медицински факултет није увео ковид сертификате већ само пре уласка у клинику треба да се достави потврда да студент није носилац инфекције, тј. потврда о вакцинацији, о прележаној болести, или да је студент негативан на вирус. Дакле нема никаквих ковид пропусница већ само провере“, рекла је за РТС Кисић Тепавчевић, која је и чланица Кризног штаба за сузбијање корона вируса.

Ми и те како имамо мере које су на снази, вакцинација нема алтернативу

Министарка за рад и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић позвала је грађане да се вакцинишу, указала на то да постоје мере које су на снази, а да вакцинација нема алтернативу.

Дарија Кисић Тепавчевић, чланица Кризног штаба и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, рекла је у Дневнику РТС-а да је погрешно да се у овом моменту говори као да не постоји ниједна мера у борби против корона вируса и навела да су то мере које важе на уласку у земљу, као и оне за све затворене просторе, за тржне центре, школске и предшколске установе…

Медицински факултет у Београду увео ковид пропуснице за студенте и запослене

Упитана треба ли очекивати рестриктивније мере, рекла је да је ту одговор врло једноставан – вакцинација, вакцинација и вакцинација.

„Нема алтернативе за вакцинацију. Ми и те како имамо мере које су на снази, имамо инспекције које су на терену по читавој Србији, али немамо полицајце за сваког од нас. Имамо раст броја вакцинисаних, али немојте да дочекамо да нам се неки члан породице разболи или не дај боже умре да би били свесни колико је вирус опасан. Апелујем на све грађане да се вакцинишу, јер једино вакцинација спасава животе“, поручила је министарка.

У време епидемије корона вируса, почела је још једна школска академска година. Да би практичну наставу спроводили како треба, Наставно-научно веће Медицинског факултета у Београду одлучило је да и наставници и сарадници и студенти морају да поштују и спроводе неопходне превентивно-епидемиолошке мере.

Опрема: Стање ствари

(РТС/НСПМ, 2. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

5 replies

 1. Особа која тврди „да се не уводе пропуснице већ потврде“ и да су то различите ствари, кандидује се да води Министарство за глупости. Јер, и пропусница и потврда значе забрану приступа настави.

  Са оваквим политичарима – идеолозима глупости, прогресивни млади у Србији имају само два избора: 1. изаћи на улице и збрисати заувек са власти овакве глупаке, 2. напустити земљу главом без обзира. Нема трећег.

  Изборима се владајућа и бројна клика-глупака не може скинути са власти. А чекати 10 година док не изумре алцхајмеризовано, нешколовано и декадентно режимско бирачко тело је равно самоубиству.

  Поштено (без куповине диплома и испита) школовани млади људи су таоци затуцане милонске масе пензионера-гласача са IQ=80 (има их преко 50% у Србији), који „више воле Вучића него своју децу и унуке“.

  Др Миодраг Кулић, теоријски физичар

  25
  4
 2. Потврде не значе забрану приступа настави већ омогућавање приступа настави , да би се то схватило не треба много мозга. Занимљиво је да се студенти Медицинског факултета не буне, напротив, задовољни су што ће имати нормалну наставу и вакцинисани су у проценту од 90%, остали су прележали ковид. А што се онда буни др теоријске физике, ако такав постоји, није најјасније.

  1
  34
 3. @Марко

  Е, мој Марко – нећете се Ви ‘леба најести од те поданичке логике.
  И нацисти су дозвољавали приступ купању – додуше гасом.
  Многи студенти медицине су мамини и татини штребери, који штите систем у којем ће ускоро запосести важне положаје. Већина других су обични конформисти – будућа зомбирана класа глобалистичког света, односно будућа раја потрошачког друштва.

  Узгред речено – за ове две године искуства с короном, јасно је да се морају тестирати и вакцинисани и невакцинисани, јер обе групе преносе заразу. Дискриминација једних је увод у корона-фашизам и деструкцију цивилизације.

  Зашто многи вакцинисани патолошки мрзе невакцинисане? Зашто их мрзе ако су они заштићени? Разлог је и у томе, јер су увидели да су намагарчени – прво су их убедили да их (ова на брзину склепана) вакцина штити потпуно од заразе а сада се види да је то само делимично (уствари мало и кратко). Осим тога постоје веома погубни ефекти вакцине, који доводе до многих смртних случајева и тежих обољења! Испоставља се, да су они који се придржавају неких основних норми личне и социјалне заштите, као и адекватне превенције (користећи превентивно ивермектин, антиоксидансе, витамине превентивно…), животно мање угрожени него „крдо“ вакцинисаних. Многи непотребно вакцинисани против COVID-19 осећају сада да су уствари жртве своје лакомислености и зато изливају свој бес према невакцинисаним (који су остали незаражени а и здрави). Кидишу и из мржње према онима који су показали снагу личности и карактер да се одупиру манипулацијама политичко-фармако мафије. Чиниће они то још жешће док буду чекали у редовима за седму, осму …итд. вакцину.
  Др Миодраг Кулић, теоријски физичарпр

  32
 4. Strašnije od njene izjave je neshvatanje u kom pravcu idemo. Ovaj novi fašizam oduzeće nam sva prava, a konformisti prestrašeni od jednog virusa mu se predaju bezuslovno.

 5. @ Марко

  Потврде не значе забрану приступа настави већ омогућавање приступа настави , да би се то схватило не треба много мозга.

  Тачно Марко, да би се то ‘схватило“ не треба нам мозак уопште. Треба празна глава.

  Пошто све до сада никако и никада није могло да се приступи настави, ево тек сад се указала спасоносна прилика помоћу чаробног аусвајса.
  Како те није срамота Марко?
  Пропусница је уствари противправна забрана кретања за већину грађана и представља озбиљно кривично дело за које ће сви који учествују у њему одговарати.

Оставите коментар