Није С*ање ствари: Британска војска у борбеној опреми стигла у нафтну компанију

Влада је упорно негирала да криза са горивом има везе са Брегзитом и рекла да је проблем са возачима цистерни глобални проблем, иако остале европске земље нису имале овакве проблеме на пумпама

Британски војници у једном нафтном складишту (Фото: Ројтерс/ Andrew Boyers)

Британска војска у борбеној опреми стигла је данас у складиште нафтне компаније “Бритиш Петролеум”, након што је влада наредила војсци да помогне у испоруци горива, како би се пронашло решење за недостатак возача цистерни и испоруке нафтних деривата на пумпе, јавља Ројтерс.

На многим бензинским станицама у Британији скоро целе прошле недеље није било горива, чија је несташица узроковала хаос, туче на пумпама и паничне куповине возача који су правили залихе горива у флашама за воду, пошто је недостатак возача цистерни довео ланац снабдевања до тачке пуцања.

“Као додатне мере предострожности, додали смо још возача. Ситуација се поправља засад, из дана у дан, и све се враћа на нормалан ниво”, рекао је министар финансија Британије Риши Сунак за Ел-Би-Си радио.

Редови за гориво у Великој Британији (Фото: Ројтерс/Снимак екрана)

Влада Велике Британије раније је најавила да ће 300 страних возача цистерни за гориво хитно добити привремене визе.

У саопштењу британске владе наведено је да 300 странаца који ће доћи у земљу могу раде као возачи цистерни за гориво до краја марта следеће године с привременом радном визом.

Наведено је и да су визе за 4.700 страних возача који већ имају визе и возе возила за превоз хране продужене до краја фебруара следеће године.

Ројтерсови извештачи су навели да су данас видели бар десетак бензинских пумпи које су затворене широм Лондона.

Једна од затворених пумпи у Енглеској (Фото: Paul Childs)

Удружење продаваца бензина је саопштило да више од 20 одсто пумпи у Лондону и на југоистоку земље и даље нема гориво, а директор Удружења Гордон Болмер додао је да ће можда бити потребно до 10 недеља да се залихе врате на нормалу.

Влада је упорно негирала да криза са горивом има везе са Брегзитом и рекла да је проблем са возачима цистерни глобални проблем, иако остале европске земље нису имале овакве проблеме на пумпама, додаје британска новинска агенција.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 4. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар