Универзитет Џорџија: Професор дао отказ јер је студенткиња маску носила неправилно – „испод носа“

Када ју је професор замолио да лепо стави маску, студенткиња одговорила да не може да дише и да је имала проблема са дисањем док је држала маску преко носа

Извор: CC0/Рixabay

Амерички професор у пензији Ирвин Бернштајн (88), који је радио хонорарно на Универзитету Џорџија, дао је отказ након што је једна студенткиња која је дошла на предавање држала заштитну маску испод носа.

Она је најпре ушла на предавање без маске, а онда јој је колега додао маску, међутим, ставила ју је само преко уста, не покривајући и нос, пренео је студентски лист „Ред енд Блек“.

Када ју је професор замолио да лепо стави маску, одговорила му је да не може да дише и да је имала проблема са дисањем док је држала маску преко носа, пренео је „Њујорк пост“.

Бернштајн је потом рекао студенткињи да би могао да умре од ковида, јер има придружене болести као што су дијабетес, хипертензија, а додао је да има још неке здравствене проблеме због година.

Ентони Фаучи: Добра идеја да обавезно вакцинисање дјеце буде услов за присуство у школи

Након што је игнорисала његову молбу, Бернштајн, који је сазнао да су два његова студента била позитивна на ковид, одмах је објавио да даје отказ, написавши на табли кредом „нема маски, нема предавања“, након чега је изашао из амфитеатра.

Бернштајн је почео да предаје на Универзитету Џорџија 1968. године, а пензионисао се 2011. године, иако је и касније радио хонорарно као професор.

Његове колеге психолози су га звали да се врати и одржи два предавања овог семестра, али је одбио након инцидента с маском.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 30. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Паметан професор. Сад ће да се наживи.

  2. Чудан неки рпофесор?!
    Смета му маска суденткиње испод носа, и због тога даје отказ, а
    не би му засметало да је видео танге те исте студеткиње испод пупка.
    Додуше, ово друго би за њега било фатално јер бу му нагло “скочио“
    шећер и притисак, али не и “она ствар“!

Оставите коментар