Суспензија без плате за невакцинисане медицинаре у Грчкој

Синдикат запослених у јавним болницама је у саопштењу додао да неће дозволити да њихове колеге изгубе посао

Фото: Sputnik/Валерий Мельников

АТИНА – У Грчкој су почела да стижу прва обавештења о суспензији без плате здравственим радницима који одбијају да се вакцинишу против корона вируса, те је Синдикат запослених у јавним болницама (ПОЕДИН) позвао данас колеге да се вакцинишу.

„Апелујемо на све наше колеге да закажу термин за вакцинацију, чак и у последњим данима”, наводи се у саопштењу синдиката, с обзиром на то да је рок за вакцинацију здравствених радника заказан за први септембар, али заказивање термина за то, истекао је у среду, преноси лист Катимерини.

Синдикат је у саопштењу додао да неће дозволити да њихове колеге изгубе посао, а такође је и најавио прекид рада у болницама од 10 до 15 часова у четвртак, као и скупове испред Министарства здравља у Атини, док све ово указује на почетак њихове протестне акције, преноси Танјуг.

Грчка: Невакцинисани радници мораће да се подвргну једном брзом тесту недељно

Они су такође позвали владу да замрзне ову меру обавезне вакцинације на неколико недеља, саопштивши да је око 2.000 здравствених радника у протеклих неколико дана резервисало термин за вакцинацију.

Из синдиката су упозорили да ће суспензије довести до значајних недостатака у болницама.

„Нећемо прихватити потпуну дезорганизацију националног здравственог система као резултат обавезне мере вакцинације која је изречена без разлога”, упозорили су из Синдиката.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар