Вучић на Инстаграму латиницом саопштио да је Додику предао преднацрт „Закона о заштити ћириличког писма“

Вучић је Додику предао преднацрт Закона о заштити српског језика и ћириличког писма који би требало да усвоје Скупштина Републике Српске и Скупштина Републике Србије 15. септембра

Александар Вучић (Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић)

Председник Србије Александар Вучић je српском члану Председништва Босне и Херцеговине Милораду Додику предао преднацрт Закона о заштити српског језика и ћириличног писма, који би требало да усвоје скупштине Србије и Републике Српске на Дан националног јединства 15. септембра.

Вучић је на Инстаграму објавио да је угостио Милорада Додика са којим је, каже, водио “суштинске разговоре о будућности целог региона”.

Како је навео, посебно су разматрали иницијативу Отворени Балкан, али и конкретне пројекте, попут изградње дела ауто-пута од Кузмина до Бјељине.

“Сагласили смо се да је сарадња између Републике Србије и Републике Српске изузетна на свим нивоима и да српски народ не сме и не може себи да дозволи било какве сукобе и повратак у прошла времена. Наше заједништво и јединствено деловање на пољу економије, културе, образовања, историјског сећања ниједног тренутка не сме бити доведено у питање”, истиче се у објави на Инстаграму.

Вучић је, како је наведено, Додику предао преднацрт Закона о заштити српског језика и ћириличног писма који би требало да усвоји Скупштина Републике Српске и Скупштина Републике Србије на Дан националног јединства 15. септембра.

Опрема: Стање ствари

(РТС/НСПМ, 26. 8. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Лицемер.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading