Вјоса Османи: Будућност Косова је у НАТО и ЕУ

Потребна нам је подршка НАТО-а, чак и од чланица Алијансе које не признају Косово, поручила председница тзв. Косова

Вјоса Османи (Фото: Танјуг/AP/STR)

Председница Косова Вјоса Османи изјавила је данас на састанку са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом „да је будућност Косова у Европској унији и НАТО“.

Како је саопштено из кабинета косовске председнице „на састанку се Османи захвалила Столтенбергу на подршци КФОР-а за обуку Косовске безбедносне снаге која пролази кроз процес транзиције у војску у складу са НАТО стандардима“, да би била „достојна да постане део ове организације“.

„Трудимо се да се придружимо НАТО. Потребна нам је подршка ове организације чак и од чланица НАТО које не признају Косово“, рекла је Османи Садриу.

Она је, у контексту регионалне безбедности, поменула опасност од руског утицаја на Балкану, због чега је навела да чланство Косова у НАТО сматра „веома важним“.

Столтенберг се након доласка на Косово сусрео са командантом КФОР-а Франком Федериком и директором саветодавног тима НАТО и тима за везу Франком Бестом.

Поред сусрета са председницом Косова, он ће се сусрести и са премијером Аљбином Куртијем и министром за заједнице и повратак Гораном Ракићем.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(Данас, 1. 7. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading