Ентони Годфри: Србија данас нема бољег пријатеља од САД

Aмеричко-српски односи су увек били партнерски и пријатељски, изузев деведесетих година 20. века када су за кратко скренули са правог пута, нагласио амбасадор САД у Београду

Ентони Годфри (Фото: Танјуг – Р.П.)

Амерички амбасадор у Београду Ентони Годфри приредио је данас пријем поводом Дана независности САД, коме су присуствовали председник Србије Александар Вучић, чланови Владе, црквени великодостојници, представници јавног живота и дипломатског кора.

„Данас када обележавамо 245 година од када су наши Очеви нације прогласили независност тринаест колонија од Уједињеног Краљевства, веома смо поносни на специјалне везе с Великом Британијом а исто тако и на односе наше велике државе Охајо и Србије”, поручио је амерички амбасадор у поздравном говору.

Годфри је захвалио свим угледним званицама из Србије који су вечерас дошли у амбасаду САД на обележавање овог важног датума за амерички народ и нагласио да се ове године обележава и 140 година дипломатских односа САД и Србије, а такође и 20 година успешног рада USAID-а у Србији.

Он је говорио и о историји америчко-српских односа и нагласио да су они увек били партнерски и пријатељски, изузев деведесетих година 20. века када су за кратко скренули са правог пута, и подсетио да су током историје српски имигранти попут Николе Тесле или Михаjла Пупина, значајно допринели величини САД.

Такође је рекао и да су у последњих двадесет година ти односи доста напредовали и да се даље развијају и истакао да по њему Србија нема бољег пријатеља од САД.

Амерички амбасадор је нагласио да је ова година била изазовна за све, а поготову за САД, али да ће ова, како је рекао, 245 година млада демократија, изаћи из свега тога још јача.

Он је поручио и да Србију ове године очекују бројни изазови, али да је сигуран да ће они бити успешно превазиђени и уз помоћ његове земље, пошто је у интересу САД да Србија постане до краја напредна демократска држава.

Амбасадор је на крају свог говора у част 140 година српско-америчких односа које је почело, како је рекао, од уживања Американаца у укусним српским шљивама, наздравио уз чашицу шљивовице, пренео је Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

4 replies

 1. Србска народна пословица: Сачувај ме, Боже, од пријатеља, од непријатеља ја ћу сам.

  10
 2. „.. за кратко скренули..“ Пре бих рекао, трајно.. Знају и они то, али дипломатија и истина ретко кад иду заједно..

 3. kako ih nije svih skupa sram…..

 4. Имајући на виду да се евроатлантисти-тоталитаристи служе бољшевичким методама, јер им принципи њихове тактике и стратегије налажу да наступају као бољшевици, њихови буржоаски најамници, који су у трагичном ХХ столећу осакатили Србе и Русе и лишили их супстанце стварајући на наш и руски рачун нове нације. Те новобољшевичке методе је резимирао у једној реченици, коју је изговорио амерички сенатор П. Варбург ( P. Warbourg) пред америчким сенатом 1950 године: „Без обзира на то, да ли то неко хоће или неће, ми ћемо имати светску владу! Једино питање које се поставља јесте: да ли ће та влада бити успостављњна на основу њеног прихватања или пак победом“ – “QU’ON LE VEUILLE OU NON, NOUS AURONS UN GOUVERNEMENT MONDIAL. LA SEULE QUESTION QUI SE POSE EST DE SAVOIR SI CE GOUVERNEMENT MONDIAL SERA ETABLI PAR CONSENTEMENT OU PAR CONQUETE.” ( Види: Pierre Virion, Bientot un gouvernement mondial? – Une super et contre-eglise, Paris, France, 1967, стр. 255; Gerry Spence, From freedom to slavery – An urgent wake-up call for all Americans about the growing attack on our freedom, New York, 1993).

  Што се тиче новобољшевиких евроатлантских планова и намера, овде је важна једна ствар, да је неблагодарна и на дуг рок неодржива Брозова великохрватска, фабијанско-бундистичка, интермаријумска и бољшевичка НАТО-Југославија плански потпаљена, подривена, нападнута и насилно разбијена споља и изнутра преко туђинских и домаћих терористичких структура током трагичних 90-тих година ХХ столећа. Постала је полигон евроатлантског НАТО пакта и безбожног, антихришћанског, евроатланског мултикорпоративног система. Срби су се морали бранити од домаћих терориста- сепаратиста, које су организовали, контролисали и усмеравали извесни представници безбожног евроатланског мултикорпоративног лидершипа и борити се против конспиративног и завојевачког НАТО пакта. Разуме се, да је за отпор домаћим сепаратистима-терористима и евроатланском завојевачком НАТО пакту, цео цех платио ни крив ни дужан наш несрећни, обесправљени, окупирани и понижени српски народ.

  Такође, сваки Србин треба имати на уму историјску чињеницу, да су извесни безбожни западноевропски империјалисти-тријалисти, идолатристи и окултисти спремили план у другој половини деветнаестог столећа да нас избришу из групе европских народа (Види: Pierre Virion, Bientot un gouvernement mondial – Une super et contre-eglise, Paris, France, 1967).

  Имајући на уму да су англоамериканци у току 1943/4. године подигли безначајне југословенске комунисте, којима су монархисти на челу са генералом Дражом Михаиловићем били главни непријатељи, а не хрватске усташе и Немци, према расправи Моше Пијаде, коју је објавио под насловом “ About the legend that the Уugoslav uprising owed its existence to soviet assistance“ (Види: Mosha Piyade, About the legend that the Уugoslav uprising owed its existence to soviet assistance, London, England, 1950). Зато су у току судбоносне 1943/4. године и створили план да на отоку Вису подигну, реорганизују, обуку, обују и наоружају југословенске комунисте, буржоаске најамнике за своју дугорочну политику на Балкану (“Long Term Policy”) у Брозовој великохрватској, фабијанско-бундистичкој, интермаријумској и бољшевичкој неблагодарној НАТО Југославији. Тако су заштитили своје дугорочне мултикорпоративне планове и намере, за експлоатацију гаса и нафте из бившег Совјетског Савеза.

  Да поменемо, за експлоатацију бившег Совјетског гаса и нафте и изградњу нафтовода финансирала би америчка влада и њене мултикорпоративне компаније “OVERSЕAS PRIVATE INVESTMENT CORPORATION” and “SOUTH BALKAN DEVELOPMENT INITIATIVE” , као што је пројектовано у Вашингтону 1996. године ( Види: Kevin Phillips, American theocracy – The peril and politics of radical religion, oil, and borrowed money in the 21st century, New York, 2006, стр. 82; The war for pipelineistan, Asia Times, January 6, 2002; Go – Ahead for Balkan oil pipeline, BBC News, London, December 28, 2004; Michael B. Oren, Power, faith, and fantasy – America in the Middle East 1776 to the present, New York – London, 2007; Пјер-Мари Галоа, Крв нафте – рат у Босни…).

  Од нарочитог значаја су Ајзанхауверови извесни разговори на митингу са извесним представницима свемоћног тријалистичког естаблишмента у Сједињеним Америчким Државама који је одржан у Денверу 1952. године, на којем је дословно рекао:

  „На крају 1946. године ми смо имали највећу војну силу коју је свет икад упознао. Ми смо били у положају да захтевамо на томе да правда буде задовољена за извесне народе, посебно Балтичке, Пољаке, и на Балкану…“ (Види: Why Ike didn’t capture Berlin: An untold story, U.S. News & World Report, April 26, 1971 – „Зашто Ајк није заузео Берлин…“).

  У овом контексту поменули бисмо Сиднеја Сонина (Sidney Costantino, Baron Sonnino) да је у Версају у пролеће 1919. године демонстративно напустио Мировну конференцију због британског и америчког противљења да се Италији уступе извесни предели на источном делу Јадранског и Јонског мора, што су им савезници обећали Лондонским уговором од 26. априла 1915. године.

  Италијани су у Риму у знак протеста покренули и масовне анти-америчке демонстрације, скинули су и америчку заставу са америчке амбасаде (Види: Maurice Francis Egan and John B. Kennedy, The Knights of Columbus in the peace and war, Volume I, New Haven, Connecticut, U.S.A., 1920, p. 295).

  Што се тиче Мировне конференције која је одржана у Версају 1919. године познато је да је амерички председник Вудро Вилсон (Wilson Thomas Woodrow 1856-1924) масон-бафемиста,окултиста, езотериста, ритуалиста и идолатриста предложио да се Албанији дају градови Призрен, Пећ и Ђаковица са свима околним варошицама и цела Метохија. Вилсоновом предлогу се одлучно супроставила делегација СХС коју су представљали у Версају др. Слободан Јовановић, Никола Пашић, др. Јован Цвијић и Николај Велимировић. На крају, на захтев Француза, Вилсон је одустао од предлога.

  Не само да безбожном америчком председику Вилсону није било стало до Срба, њему није било стало ни до хришћанства, јер је био масон-окултиста а не хришћанин, што је истакао француски публициста Пјер Вирион у књизи коју је објавио под насловом „Beintot un gouvernement mondial? – Une super et counter-eglise“, где између осталог, стоји:

  „Над нагомиланим рушевинама после Првог светског рата, масон Вилсон се усудио да каже: ‘Хришћанство није успело да уједини народе. Ми ћемо успети, надам се помоћу Друштва Народа’…“ – „Sur toutes ces ruines accumulees, le F.’. Wilsom osait dire: ‘Le Christiannisme n’a pas reussi a unir les peoples. Nous reussirons, j’espere, par la Societe des Nations’…“ (Види: Pierre Virion, Beintot un gouvernement mondial? – Une super et counter-eglise, Paris, France, 1967, cтр. 40).

  Версајска Мировна конференција 1919. године била је за англо-америчке и европске империјалисте-тријалисте историска грешка, коју су направили и коју је требало исправити. То је посебно истакао и Ричард Холбрук, свемоћни амерички масон-окултиста, бафемиста, езотериста, идолатриста, ритуалиста 33 степена у предговору књиге “Париз 1919 – Шест месеци који су променили свет” ( Види: Margaret Macmillan, Paris 1919 – Six months that changed the world, New York, 2002).

  О извесним евроатланско-новобољшевичким, империјалистичко-тријалистичким плановима и намерама, када је у питању наш обесправљени, окупирани и понижени српски народ, писао је између осталих портала и амерички портал „cuttingedge“ у току НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије.

  Види: NATO SUCCEEDS IN DEFEATING — DESTROYING — THE FIRST SOVEREIGN NATION IN ITS 50-YEAR HISTORY! Knowledgeable Americans would have been livid had the United Nations attacked Serbia, because they would have realized that it might be Serbia today, but the United States tomorrow being attacked. What most people do not realize is that NATO IS the United Nations! We look at founding NATO documents for the startling truth. http://www.cuttingedge.org/…

  Исто: AMERICAN TROOPS ACTING AS POLICE IN SERBIA, EXACTLY AS THE 1952 ILLUMINATI PLAN CALLED FOR! American troops are now on the ground in Kosovo and surrounding areas of Serbia, and are acting as a police force. This is precisely the role envisioned in the 1952 Illuminati Plan to police all areas of the world after the New World Order was established. Clinton is following the plans of the Conspiracy exactly! http://www.cuttingedge.org/…

  Исто: ILLUMINATI ACHIEVES ITS 1952 GOAL OF PUTTING AMERICAN GROUND TROOPS INTO YUGOSLAVIA THROUGH THIS WAR OVER KOSOVO In NEWS1270, we revealed the plan to place American troops in the Balkans, Yugoslavia, Romania, and Bulgaria. We demonstrated that this war was the ruse to achieve this goal. Apparently, this ‘peace agreement’ fulfills that goal; American troops are going to Serbia, and we are already in the other countries in that region. http://www.cuttingedge.org/…

  Исто: NATO CONTINUES TO INCH ITS WAY TOWARD THE 1952 GOAL OF ESTABLISHING AMERICAN TROOPS IN THE BALKANS AND YUGOSLAVIA The existence of this part of the plan proves timing of Antichrist is very close! As we pointed out in NEWS1270, the Illuminati decided to place American troops in six different areas of the world after the New World Order had been estalished, with one of those areas the Balkans and Yugoslavia. This „war“ is simply the ruse to get these troops in this region. Now, Clinton and other NATO leaders are gradually edging toward this goal, with one eye on American polls each step of the way. http://www.cuttingedge.org/…

  Исто: IN 1952, THE ILLUMINATI PLANNED TO STATION AMERICAN TROOPS IN THE BALKANS AND YUGOSLAVIA AFTER NEW WORLD ORDER WAS ESTABLISHED! President Clinton is simply following the Illuminati Plan as he maneuvers American troops into the former Yugoslavia! This information demonstrates that Clinton has to order troops into Serbia if he is to fulfill this part of the Plan. Conspiracy skeptics are also going to have to admit we have a Conspiracy afoot. http://www.cuttingedge.org/…

  Исто: Region 55 — Yugoslavia, Greece, Albania, Romania, and Bulgaria — the Balkans Region [NOTE: Serbia, Bosnia- Herzegovina, Croatia, and Macedonia were originally part of Yugoslavia; See CIA map of this Central Balkans Region, at http://www.odci.gov/cia/pub…

  You can also view the general map of Europe at http://www.odci.gov/cia/pub…%5D -http://www.cuttingedge.org/…

  Не треба заборавити ни то, да је Семјуел Хантингтон (Samuel P. Huntington) на основу ратних збивања поткрај двадесетог столећа, дословно рекао: „Запад је победио свет не са моћи својих идеја, својих вредности или својом религијом, него радије својом моћи у примени насиља. Западњак често заборавља ову чињеницу, а незападњак никад…“ – “ The West won the world not by the superiority of its ideas or values or religion but rather by its superiority in applying violence. Westerner often forget this fact, non – Westerner never do…” (Види: Samuel P. Huntington, The clash of civilizations, New York, 1993).

Оставите коментар