САД поздравиле црногорско усвајање резолуције о Сребреници

То болно поглавље европске историје никада не сме бити негирано нити заборављено, поручују из Стејт департмента

Фото: Пиксабеј

Амерички Стејт департмент поздравио је Резолуцију о Сребреници усвојену у Скупштини Црне Горе.

„Став Сједињених Држава о том питању је дуготрајан и непоколебљив. То болно поглавље европске историје никада не сме бити негирано нити заборављено”, навео је портпарол Стејт департмента у одговору на упит Гласа Америке да прокоментарише усвајање резолуције и смену црногорског министра правде Владимира Лепосавића.

Црногорски парламент усвојио је у четвртак резолуцију о Сребреници, уз подршку опозиционе ДПС Мила Ђукановића.

Резолуцијом се најоштрије осуђује, како се наводи, „геноцид у Сребреници”, тврди се да је „у геноциду страдало више од 8.000 цивила бошњачке националности”, забрањује се јавно негирање постојања или умањење „геноцида у Сребреници”, а 11. јул се проглашава Даном сећања на жртве Сребренице, подсећа Танјуг.

Усвајање Резолуције је изазвало бурне реакције у региону и наишло на оштре осуде у Србији.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Знају они, кога и зашто хвале …………….

    https://vidovdan.org/aktuelno/junacko-skidanje-crnogorskih-gaca/

  2. Дуго и предуго је трајало варање, погубно се насело на гусларска преувеличавања то јест на политички маркетинг. Ево један пример: Много је битнија била битка на Морави од мојковачке битке, тачније операција Лесковачки маневар у оквиру те битке приликом које је заустављена главнина бугарских снага које су дисале за вратом главнини српске војске. Што нико не помиње јер гусле нису опевале…
    Главнина војске се повукла пре мојковачке битке. Највеће српско страдање било је на Колубари, а не на Мојковцу.
    Нека је памјат и хвала свима који су се борили на Мојковцу, али то није разлог да се забораве друга места где је било и крвавије, и стратешки како и тактички битније. Сви из Јабланице и Топлице то врло добро знају. Превише се на историју ЦГ гледа кроз гусле.
    Може ли идеолошки, политички, верски, национални и уопште сваки преобраћеник престати да дели лекције другима? Некако је сасвим логично да такав човек застане и запита се: шта ако сам поново у заблуди? Све ово што се дешава у Црној Гори плод је вишевековне приче о најхрабријим, најчаснијим, најбољим, нај… Србима који долазе искључиво са тог простора. Чиста вражја гордост. За наук како не треба.
    Дритан је тако стручно омлатио глогиње туђум Кривокапићем, да остаје свеж.
    Од почетка се видело шта ради Кривокапић и шта ради Бечић. Упркос томе, подршка за Демократе/Бечић расте. Ко сме рећи да би на изборима (да су сутра), ДФ победио, након поступака Кривокапића и Бечића? И сад неко прича – није народ крив. Срба у ЦГ има 30%.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading