Милорад Додик: Резолуција Црне Горе о Сребреници – непријатељски чин

Скупштина Црне Горе ништа није доказала око Сребренице, али је доказала да је у континуитету против Срба, рекао је Додик

Милорад Додик (Фото: РТРС)

Одлуку Скупштине Црне Горе о резолуцији о Сребреници доживљавам апсолутно као непријатељски чин, рекао је за РТРС Милорад Додик, српски члан и пресједавајући Предсједништва БиХ.

Додик је нагласио да је несхватљиво да црногорски Парламент изгласа резолуцију о Сребреници, а да то није још увијек прошло у БиХ.

Ако Парламентарна скупштина БиХ није донијела сличан документ, онда се поставља питање зашто је то урадила Црна Гора, и поставља се питање да ли је то акт мијешања у унутрашње ствари. Ако политика БиХ није могла да дође до консензуса о том питању, како је могуће да они имају право о томе да причају. Да ли је то прање њихове савијести – нагласио је Додик.

Додик је истакао да је то била непотребна прича.

Скупштина Црне Горе ништа није доказала око Сребренице, али је доказала да је у континуитету против Срба и антисрпска. Доживљавам то апсолутно као непријатељски чин и ја ћу знати да се односим према њима и према њиховом ставу о томе, као и према тој Црној Гори коју та већина чини – истакао је Додик.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 18. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар