Здравко Кривокапић: Резолуција о геноциду у Сребреници била непотребна

Кривокапић је истакао да је Црна Гора већ имала усвојену декларацију европског парламента о догађајима у Сребреници

Здравко Кривокапић (Фото: AP/Risto Bozovic)

Сматрам да је Резолуција о геноциду у Сребреници заиста била непотребна, јер продубљује даље поделе и сукобе у друштву, а поред тога у Босни и Херцеговини није усвојена таква резолуција, саопштио је председник Владе Здравко Кривокапић.

Кривокапић је казао да када су у питању догађаји у Јасеновцу, Сребреници, Велици, Братунцу и било где друго где су невино страдали, више пута је говорио да не можемо политизовати жртве и користити их за сакупљање јефтиних политичких поена.

„Ја исказујем једнако поштовање према свим жртвама. Иза злочина стоје појединци, никада народи и ни један народ не може бити геноцидан, због поступања појединаца из тог народа“, навео је он.

Додао је да „опраштамо и сузе наших ближњих не заборављамо“, али се „морамо окренути будућности“, те да „прошлост не можемо променити, али можемо утицати на садашњост и бољу будућност наше деце“.

​Истакао је да је Црна Гора већ имала усвојену декларацију европског парламента о догађајима у Сребреници.

„Можда су људи навикли на „бритву“ или да спроводите наредбе „шефа“ на свим нивоима државе, супротно демократским начелима о одвојености органа власти, јер је то била дугогодишња пракса на овим просторима, али то није случај са мном и овом Владом“, рекао је Кривокапић.

Према његовим речима, парламентарне странке су независне и саме доносе одлуке и сносе исходе истих, ма какви они били, пренеле су подгоричке Вијести.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 18. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. На страну сад и Резолуција и Темељни уговор – ово је још речитије: Смена Лепосавића није једини пример прогона Срба из Владе Црне Горе. Бошко Вукићевић, Владимир Вуковић и Божо Милоњић и многи други су управо због своје националне припадности избачени из Владе Црне Горе.

    11

Оставите коментар