ДФ: Резолуција о Сребреници срамнија од признања тзв. Косова

Мило се синоћ вратио кроз резолуцију о Сребреници, а питање и да ли је уопште одлазио, упитао се Кнежевић

Андрија Мандић и Милан Кнежевић (Фото: AP Photo/Risto Bozovic)

Лидери најутицајнијег владајућег Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић саопштили су данас да тај савез не признаје резолуцију изгласану у црногорском парламенту о Сребренци, којом су, како су истакли, Србија, Република Српска и српски народ означени геноцидним.

Упозорили су да дугорочно то значи укидање Републике Српске, као и да је тај документ за Црну Гору срамнији од признања независности лажне државе Косово.

Након усвајања те резолуције и разрешења министра правде Владимира Лепосавића, они су на конференцији за новинаре саопштили да ће сада странке, у оквиру коалиције која је на прошлогодишњим изборима наступала на листи „За будућност Црне Горе“, одлучити о даљим корацима у новонасталој политичкој кризи.

„Доношење такве одлуке је важно, она је тешка и о њој морају да разговарају најважнији представници народа и страначки представници“, рекао је Мандић.

Након што су синоћ у црногорском парламенту, Бечић, Абазовић, Кривокапић направили коалицију за изгласавање резолуције о Сребреници са странком актуелног председника Црне Горе, или ће направе отклон од бившег режима или ће се ићи на нове парламентарне изборе, рекао је Кнежевић.

Подсетио је и да је Кривокапић за месец дана требало да оде у прву званичну посету Србију и додао да се нада до тога сада неће доћи, као и да ту прилику неће имати ни чланови његове владе.

Указао је да ће актуелни политички тренутак утицати на туристичку сезону.

„Ми сада треба да кажемо грађанима Србије и Републике Српске: дођите ви геноцидни људи да трошите новац у Црној Гори“, рекао је Кнежевић и упитао ко ће за крах сезоне бити одговоран.

Мандић је трагичним и срамотним означио понашање Бечића, Абазовића и Кривокапића, који су пристали да се приклоне Милу Ђукановићу и српски народ и Србију означе геноцидним.

Истакао је да је у ратним годинама од 91. до 95. на власти био ДПС Мила Ђукановића и да је управо та власт одговорна за све оно што се дешавало на подручју бивше Југославије, а што, како је рекао, сада покушавају да припишу неком другом.

„Ако је Црна Гора нешто урадила у том периоду то се мора приписати ДПС-у и Ђукановићу“, јасан је био Мандић.

Поручио је и да су Срби у Црној Гори схватили колика је њихова снага на прошлогодишњим изборима и додао да ДФ никоме неће полагати рачуне.

Сам ће, казао је, доносити одлуке и неће питати ни Србију, ни Русију, ни ЕУ, као ни Александра Вучића.

„Али поносни смо на то што су тај Вучић и Србија урадили на корист Црне Горе“, казао је Мандић и додао да је очигледно да Србија и српски народ морају да трпе ударце из Црне Горе „почев од признања независности лажне државе Косово, па до сада да је српски народни геноцидан“.

„Ми не пристајемо на усвојену резолуцију, знамо да ова већина која се успоставила у парламенту није већина народа, тај народ жели да да одговор на ову причу која нема никакве везе са реалним животом и са оним што нас чека у будућност“, рекао је.

Кнежевић је рекао да је синоћ усвојена резолуција о Сребреници у црногорском парламенту срамнија од признања тзв. Косова.

„Њихова резолуција у својим темељима им за циљ дугорочно укидање РС, и стварање лансиране лампе ка Србији пред изборе за председника и градоначелника Београд наредне године“, рекао је Кнежевић

Упитао је оне који су оптуживали ДФ за издају, да су, како је рекао, узели новац од ДПС – ко нас издате.

„Мило се синоћ вратио кроз резолуцију о Сребреници, а питање и да ли је уопште одлазио посматрајући потезе које је Кривокапић потезао на унутрашњополитичком и спољнополитичком плану“, рекао је.

Само је, истакао је, Кривокапић успео да сопствени народ прогласи геноцидним и потврдио одлуку Ђукановића да протера српског амбасадора.

„Само он је успео да прошири санкције Русији и да нас посвађа са јединим братским народом – српским и руским“, рекао је Кнежевић.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 18. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

Оставите коментар