Немачки универзитет Сарске: Комбинација различитих врста вакцина повећава имунитет

Код вакцинисања различитим вакцинама долази до стварања много већег броја антитела и тзв. Т станица

Астра Зенека (Фото: Бета/АП)

Комбинација различитих врста вакцина против корона вируса значајно повећава ефикасност када је реч о стварању имунитета, саопштио је данас Универзитет Сарске у Немачкој.

Након студије спроведене на 250 особа које су као прву вакцину примиле вакцину Астра Зенеке, а као другу Бајонтек-Фајзер, забележена је осетно већа ефикасност у стварању имунитета него код особа које су примиле обе дозе вакцине Астра Зенеке, наводи се у саопштењу Универзитета Сарске у Сарбрикену.

Различите вакцине доносе већи број антитела, а оваква комбинација, како се наводи, постиже већу ефикасност и од двоструке комбинације вакцина Бајонтек-Фајзер.

Код вакцинисања различитим вакцинама долази до стварања много већег броја антитела и тзв. Т станица, пренео је хрватски портал Index.hr.

Аутори студије, који су, према властитим наводима, били изненађени непобитним резултатом, препоручују вакцинацију различитим врстама вакцина.

Бајонтек-Фајзер спада у новију генерацију такозваних мРНА вакцина, док Астра Зенека припада традиционалној групи такозваних векторских вакцина, преноси Танјуг.

Како наглашавају научници са Универзитета у Сарској, актуелна студија би требало да буде оснажена, како би се дошло до нових сазнања што се тиче ефикасности и по полу или старосној доби.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар