Малезија: Полиција дроновима мери температуру грађанима

Малезија прошле недеље ушла у готово потпуно затварање државе у покушају да се заустави пораст дневних инфекција

Полицијски дронови у Малезији (Фото: Лим Хуеј)

Полиција у Малезији користи дронове како би мерила температуру становницима услед пандемије ковид, а користи их и за спровођење ограничења кретања у Малезији која је и даље скоро цела закључана.

Беспилотне летелице могу открити температуру људи чак са 20 метара изнад земље и емитују црвено светло као упозорење да је измерена висока температура, пише Гардијан.

Малезија је прошле недеље ушла у готово потпуно затварање државе у покушају да се заустави пораст дневних инфекција, које су до краја маја достигле више од 9.000 дневно.

Иако је у међувремену број заражених опадао, генерални директор здравства, Хор Хисам Абдула, упозорио је да је већина нових инфекција и смртних случајева била од непознатих контаката.

„Један од разлога је појава нових варијанти у заједницама које имају већи број заражених и већу смртност”, рекао је он и позвао људе да остану код кућа, преноси Танјуг.

Према мерама кретања, само двоје људи из домаћинства смеју да изађу напоље како би купили неопходне ствари или потражили лечење у близини своје куће.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар