Мираш Дедеић: СПЦ да не зида на туђим темељима

Бог и правда су на нашој страни, зато нећемо одступити од наших овлашћења и права и победићемо, рекао самозвани митрополит канонски непризнате Црногорске православне цркве Михаило

Мираш Дедеић (Фото: Youtube/Atlas TV Montenegro)

Самозвани митрополит канонски непризнате Црногорске православне цркве Михаило позвао је Архијерејски сабор Српске православне цркве да, како је казао, не зида на туђим темељима јер ће уздрмати и сам канонски поредак.

На заседању Архијерејског сабора СПЦ требало би да буде изабран нови митрополит црногорско-приморски, а тим избором, како наводи Михаило, Архијерејски сабор намерава да „створи предуслове за подвлашћивање Црногораца под Пећком патријаршијом“, пренео је портал РТЦГ.

„Очито та патријаршија има тенденцију да утврди незакониту духовну власт у Црној Гори, а поседањем цетињске катедре још и стекне част у целоме православљу, која јој не припада“, казао је митрополит Михаило.

Он је додао да је „агресија светосавске цркве“ усмерена на то да направи непремостиви јаз између Црногораца и Срба.

„Зато позивамо Архијерејски сабор да се дозове разуму и не зида на туђим темељима, јер ће уздрмати и сам канонски поредак. Бог и правда су на нашој страни, зато нећемо одступити од наших овлашћења и права и победићемо“, додао је Михаило.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 25. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. :

    1) ДПС/Мило никад нису били Срби, већ увек Црногорци. Србију+Србе мудро користили из ЦГ интереса. Срби из ЦГ 1990-96 гласали Народњаке, Радикале и ине срб-опције

    2) Русофилија као и остали политички сентименти у ЦГ су прецењени, ~30-35% колико и Срба

Оставите коментар