Ухапшене особе повезане са градњом на Панчићевом врху

Нелегални објекат на Панчићевом врху упркос томе што никад није добио дозволу за градњу до данас није порушен

Фото: Нова.рс

Инвеститорка нелегалног објекта на Панчићевом врху на Копаонику, бар према званичним документима, Снежана Митковић из Смедерева, приведена је данас када и бивши председник Општине Брус Милутин Јеличић Јутка, сазнаје Нова.рс. Осим њих приведено је још четворо бивших Јуткиних сарадника.

Осим њих, приведени су и бивши заменик председника Општине Брус Аранђел Стојковић, бивши помоћник председника општине Брус за економски развој инвестиције Милош Аздејковић, једна особа која је запослена на писарници и Р. Г. комунални инспектор.

Налог за привођење издало је Више јавно тужилаштво у Краљеву. Против Милутина Јеличића Јутке кривичну пријаву због трговине утицајем и фалсификовање поднело је Министарство грађевинарства. Против инвеститорке Снежане Митковић, којој се у Брусу суди због кривичног дела нелегалне градње, поднета је пријава због сумње у порекло имовине.

Како је открио Инсајдер, инвеститорка је уз фалсификован документ покушала да легализује нелегални објекат. Тај документ је издала Општина Брус на чијем челу је тада био Милутин Јеличић.

Због сумње да је он дао налог, против бившег председника Општине Брус Милутина Јеличића, Министарство грађевинарства је поднело кривичну пријаву.

Милутин Јеличић Јутка (Фото: Р. Станковић/Политика)

Сумњало се да је у договору с инвеститорком нелегалног објекта на Панчићевом врху Снежаном Митковић, посредовао и трговао својим утицајем дајући налог НН службеном лицу, да фалсификује службене исправе.

Случај је 2018. преузело Више јавно тужилаштво у Краљеву, Посебно одељење за сузбијање корупције.

Инсајдер је писао да је у кривичној пријави наведено да постоји основана сумња да је председник општине Брус Милутин Јеличић у периоду од 14. јула 2017. до 26. фебруара 2018. искористио свој службени положај да помогне инвеститорки Снежани Митковић да спречи рушење нелегалног објекта.

Министарство је навело да сумња да је он искористио свој утицај и НН лицу наложио да у службену евиденцију унесе неистините податке, као и да све указује да је исти документ фалсификован.

Све је ишло преко писарнице, али није службено заведено. Тај документ који је послат Министарству грађевинарства потписао је тадашњи заменик Јутке, Аранђел Стојковић који је такође данас приведен.

Он је и сам у изјави за Инсајдер признао да је он то потписао, али је тврдио да није знао о чему се ради и да му је Јеличић то подметнуо.

Подсетимо, нелегални објекат на Панчићевом врху упркос томе што никад није добио дозволу за градњу, и што су његово рушење обећавали од премијерке Ане Брнабић до тадашњег министра полиције Небојше Стефановића, до данас није срушен.

Чињеница да упркос свему он и даље стоји, сада додуше адаптиран, говори да иза тога стоји неко моћнији од државе. Неко за кога закони у овој земљи не важе.

Јутка приведен само неколико дана по изласку из затвора

Бивши председник Општине Брус а сада одборник Милутин Јеличић изашао је из затвора 23. априла након издржавања тромесечне затворске казне на коју је осуђен због полног узнемиравања Марије Лукић.

Подсећамо, Марија Лукић је Основном јавном тужилаштву у Брусу 8. марта 2018, поднела кривичну пријаву против Јеличића, који јој је за две године, док јој је био надређени на радном месту, послао чак 15.000 СМС порука ласцивног садржаја.

Наредног дана, њој је симболично уручен отказ, али је убрзо стигла и потврда да је урадила праву ствар – још осам шест жена је пријавило Јеличића. Њихове пријаве, међутим, нису биле узете у обзир, јер је Тужилаштво утврдило да су застареле.

Поступак против Јеличића је трајао дуго, а Лукићева је за то време наилазила на непријатне ситуације од стране мештана који су подржавали локалног моћника и шерифа у Брусу, да би му, на крају, била изречена мизерна казна од три месеца затвора.

Бојана Анђелић

Наслов и опрема: Стање ствари

(Нова С, 27. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар