Српски национални форум: Напад на храм, напад на Бога

Политичке конструкције и лажи у покушају да храм Христа Спаса уклони, а земља одузме Српској православној цркви само су наставак етничког чишћења Срба, стоји у саопштењу СНФ

Фото: РТС

Поводом тужбе Универзитета у Приштини против Српске православне цркве за наводну узурпацију више од четири хектара земљишта за изградњу храма Христа Спаса, Српски национални форум (СНФ) се оглашава са следећим саопштењем:

Земљиште на коме је саграђен храм Христа спаса у Приштини је на легалан и законит начин пренесено на Српску православну цркву и храм Христа Спаса је изграђен на законит начин и у складу са свим потребним прописима и дозволама.

Политичке конструкције и лажи у покушају да храм Христа Спаса уклони, а земља одузме Српској православној цркви су само наставак етничког чишћења Срба са простора Косова и Метохије и покушај уништавања и преименовања српске верске и културне баштине од стране радикалних Албанаца и власти у Приштини.

Најоштрије осуђујемо такав чин политичког и друштвеног насиља који је уперен против Српске православне цркве и српског народа. О покушају уништења српске верске и културне баштине обавестићемо све релевантне факторе у свету и Међународну заједницу.

Овим саопштењем такође позивамо косовске институције и политичку елиту Албанаца да прекину са наставком етничког чишћења Срба, прекрајањем историје, као и са стварањем непотребних тензија у ионако крхким међуетничким односима, и да се окрену будућности и изградњи међуетничког поверења и поштовања свих верских конфесија.

Овај напад је и напад на све вернике, било које вероисповести. Наши народи никада нису рушили и палили светиње својих комшија. То су радили само криминалци међу нама. Нека се покретачи оваквих иницијатива замисле над том чињеницом

У Грачаници, 2. 3. 2021.

Информативна служба СНФ

Опрема: Стање ствари

(Покрет за одбрану Косова и Метохије, 4. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар