Даница Грујичић: Људи се још увек више плаше рака него ковида

Оптерећеност лекара у Институту за онкологију и радиологију иста као у периоду пре епидемије вируса корона, изјавила директорка Института Даница Грујичић

Даница Грујичић (Фото: vostok.rs)

Директорка Института за онкологију и радиологију Даница Грујичић изјавила је да је оптерећеност лекара у њеној установи иста као у периоду пре епидемије вируса корона, наводећи да њено искуство говори да се људи још увек више плаше рака него ковида.

Даница Грујичић је, гостујући на РТС-у, рекла да су само у почетку епидемије обустављени прегледи пацијената који су долазили у првом таласу.

Како је навела, и ти људи су почели да долазе већ од маја, напомињући да су у питању углавном пацијенти којима је свеједно да ли ће бити прегледани овог тренутка или за два-три месеца.

Даница Грујичић је истакла да се са дијагностикованим пацијентима радило без застоја све време.

Указала је да су колеге са Института уложиле огроман напор и да се на хирургију уопште не чека, а да се за радиотерапију не чека више од три недеље.

Она је навела да свих осам апарата раде у три смене и да се они гасе тек после поноћи, као и да у државним установама има довољно скенера.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 30. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. A neko bi hteo da se bojimo virusa vise nwgo raka…drugacije je pricala na pocetku epidemije…za koliko li se prodala?

Оставите коментар