Митрополит Амфилохије: Нова власт да исцели Црну Гору од „братоубиства и богоубиства”

Народ се ослободио страха и устао да брани светиње од безбожника, рекао митрополит црногорско-приморски

Митрополит Амфилохије (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

ПОДГОРИЦА – Митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве Амфилохије рекао је да се нада да ће нова власт Црне Горе бити бити јединствена и да ће помоћи да се „народ и земља исцеле” од, како је рекао „опакијег вируса од короне – братоубиства и богоубиства”, који је „тровао и до данас трује Црну Гору”. Амфилохије је у Горњем манастиру Острогу рекао да се „поново разбуктао огањ вере”, објављено је на сајту mitropolija.com.

„Народ се ослободио страха и устао да брани светиње од безбожника који су својим безакоњем, названим законом о слободи вероисповјести, запретили да ће да отму и себи и својој власти присвоје Божије храмове”, поновио је он.

Рекао је и да „наравно светиње припадају Црној Гори, али не припадају безбожницима него Цркви Христовој која на овим просторима постоји од апостолских времена”. Амфилохије је рекао да су „светиње биле угрожене од наследника оних који су били затровани духом богомржње и братомржње, и који су на братомржњи градили своју власт 1941-1945. године”.

Митрополит је рекао да „никада у историји није било да безбожници, безбожна власт ствара своју цркву” и то, како је указао, „негирајући једну Цркву која овдје постоји од апостолских времена па све до времена Светога Саве, од којега ова Митрополија у оваквој форми и облику постоји већ 800 година”, преноси Бета.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. 4 посланика донесу Абазовићу 4 министарства, уједно блокира било какав раст утицаја Демократског Фронта и буде неки нови деспот. А ДФ то треба да подржи без обзира на то што је URA добила мању подршку од њих. У супротном URA направи власт са дпс-ом, а кривац је ДФ јер није попустио алавости Абазовића. Наводно је ДФ Вучићева марионета а Вучић Ђукановићева. Овакво постављање ствари не држи воду. Са друге стране Амфилохије не брани ДФ него Абазовића и Kривокапића. Рекао бих да је сва суштина у незаситости Абазовића у његовим арбанашко/арнауташко/црногорским прохтевима.

    2
    2

Оставите коментар