Александар Вучић: Први ћу примити вакцину, кад српски стручњаци кажу „добра је”

Председник Србије истакао да је важно да се што пре појави вакцина, која је важна и за спас економије

Фото: ЕПА/David Mariuz

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће први примити вакцину за коју му српски стручњаци буду рекли да је добра и да може да помогне у превенцији болести ковид-19.

На питање да ли Србија разматра да користи руску вакцину, која је сада већ регистрована, Вучић је казао да са радошћу слуша вести о томе да су неки направили вакцину, али напомиње да је то питање за српске стручне тимове.

„Ја знам са ким наши људи разговарају, са ким имају потписане Меморандуме о сарадњи, са ким прате развој вакцине кроз прву, другу и такозвану трећу фазу. Зато сам и помињао новембар у вези набавке, али сам срећан ако су Руси пре тога произвели вакцину. Само, то морају наши стручни тимови да нам кажу да је безбедна и сигурна”, рекао је Вучић новинарима.

Он је истакао да је важно да се што пре појави вакцина, која је, каже, важна и за спас економије.

„Што пре будемо имали вакцину, то ће бити спас за нашу економију. Постоје политичари који кажу ‘ми нећемо да примамо руску или кинеску вакцину’, а онда њихови до јуче коалициони партнери са којима су упадали у РТС, Скупштину и Председништво кажу ‘ми нећемо европску’, па не могу да се договоре коју би вакцину да приме, а коју не”, приметио је Вучић.

Вучић је навео да ће бити први који ће примити вакцину за коју му српски стручњаци буду рекли да је добра.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

5 replies

 1. Ауууу, каква громада, какав патриота! Вучићу, папучићу, па јасно нам је да ти знаш шта ти је речено и шта има да урадиш. За тебе и твоје примање вакцине нас баш… Него да видимо механизме принуде које ћеш да спроводиш приликом присилног шприцања народа. Буди јунак, па нам то сад реци.

 2. Једна од дужности кловнова банкарско корпоративних центара моћи је глумљење фармако манекенки, односно дилера вакцина и осталих фармако производа.

 3. Ма шта нам рече, још само да ти поверујемо. Неће да носи маску, а хоће вакцину. Добар виц.

 4. „Ја знам са ким наши људи разговарају, са ким имају потписане Меморандуме о сарадњи, са ким прате развој вакцине кроз прву, другу и такозвану трећу фазу.“

  Наратив против тзв. „руске“ вакцине на з(З)ападу базира се на помањкању такозваних фаза тестирања. Излану се, саветници берите кожу на шиљак. Због овога може да падне Влада која још није ни формирана. (Прво „Руси јок“.)

  Садржај Меморандума о сарадњи ће бити обелодањен у исто време кад и уговор са Фијатом (уз срдачне поздраве од Миросинке)?

  „Зато сам и помињао новембар у вези набавке, али сам срећан ако су Руси пре тога произвели вакцину.“

  Вероватно мисли већ на 4-ти (трећег су избори) мада ни 17-ти (нентори) ни 29-ти новембар не треба олако елининисати. (Друго „Руси јок“.)

  „Само, то морају наши стручни тимови да нам кажу да је безбедна и сигурна.”

  Чим вам ваши тимови кажу прво спроведите вакцинацију ваших стручних тимова, Владе, Председништва, скупштинског сазива, дипломатског кора земаља НАТО пакта, придружених им НВО и медија (са све члановима породица). То ће бити довољно за ову и неколико будућих пандемија.

 5. „Александар Вучић: Први ћу примити вакцину, кад српски стручњаци кажу „добра је”
  Довољно је смао да кажу – “добра је“, али не и да сносе пуну кривичну и
  материјалну одговорност за нежељене последице.

  Прихвата вакцинацију добровољно, а Уредба Владе је обавезујућа?!
  Наравно, он се изузима из обавезности, као и у случају неношења маске!

Оставите коментар