Саво Штрбац: Борис Милошевић је син хрватског војника – у Книну славио и очеву победу над Србима

Његов отац је победник над Србима, његов отац је признати хрватски бранитељ. Питање је да ли би Срби гласали за њега да су то знали, рекао директор „Веритаса“

Саво Штрбац (Извор: Политика)

Директор Документационо-информационог центра „Веритас“ Саво Штрбац изјавио је да је, према новим подацима, у хрватској злочиначкој акцији „Олуја“ погинуло и нестало 1.872 Срба, а да је од тог броја 1.221 био цивил.

Штрбац је истакао да „Олуја“ још траје, јер се и даље бележе посљедице те злочиначке акције, па се и број страдалих мијења.

Он је указао да повратници поново напуштају Хрватску, што је назвао тихим егзодусом, који се не бележи, али људи ипак одлазе.

Штрбац је напоменуо да је за 20 година у Хрватској нестало више од 400.000 Срба.

„Највећи српски градови били су Загреб, Сплит, Ријека, Осијек јер је тамо живело највише Срба“, рекао је Штрбац за АТВ.

Штрбац је истакао да је у Хрватској на десетине српских села, која немају струје, водовода, све што су некада имала, а да малобројни људи који тамо живе немају никакву комуникацијску везу са лекарима и школама.

То су неуслови у којима живе, а Хрватска је чланица ЕУ, НАТО и других међународних асоцијација, напоменуо је Штрбац.

Када је реч о процесирању одговорних за злочине над Србима, Штрбац је рекао да нема шансе да се пред међународним судовима подигну оптужнице, али да има пред српским судовима.

Он је указао да је већина оптужених за злочине у Хрватској процесуирана и ослобођена, те подсетио на Груборе, за који су сви судови, осим у Хрватској, утврдили да се десио злочин.

Штрбац сматра да је политички статус српске заједнице у Хрватској све гори, а за Бориса Милошевића из СДСС-а који је ишао на прославу „Олује“ у Книн је рекао да је он син хрватског војника.

„Његов отац је победник над Србима, његов отац је признати хрватски бранитељ. Питање је да ли би Срби гласали за њега на парламентарним изборима да су то знали“, рекао је Штрбац.

Опрема: Стање ствари

(Срна/Факти, 8. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Bas glupo da se onaj ko se borio proziv srba izvinjav u njhovo ime, Kao kad bi se sin naciste izvinjavao
    u ime jevreja sto su se beanili od nacista i izvrsili agrseiju na Nemacku.

Оставите коментар