Милош Ковић: Усташке идеје на Филозофском факултету у Београду?

Исповеда ли редовни професор Филозофског факултета Никола Самарџић расистичке ставове када пише о „полудивљим Азијатима и Африканцима“ и Србима као „биолошком отпаду“, који прети да „загади Европску унију“

Милош Ковић (Фото: Соња Ракочевић)

„Србија је у глибу митоманије и свињокрадице Карађорђевића. Они су трудној жени одсекли сисе, измислили Косовски бој, створили Спц, измислили светог саву и остале глупости, направили ршум у Цг и Косову, Јасеновац је одговор на њихову владавину, нема већих злотвора“ [правопис изворан, нап. Стање ствари]

Ово је објава коју је извесни „Iggy666“ „окачио“ на свом „Твитер налогу“, како пише, у „10.51 по подне, 30. јун 2020“. Је ли ово говор мржње? Да ли је ово усташка порука? Да ли се у њој правда један од најодвратнијих злочина у историји човечанства, почињен над Србима и Јеврејима у Јасеновцу, усташком логору смрти?

Да ли је ову објаву, како се на „Tвитеру“ види, „лајковао“ Никола Самарџић, редовни професор Одељења за историју Филозофског факултета у Београду? Да ли то значи да је он симпатизер усташких идеја? Можда је Никола Самарџић ову поруку случајно „лајковао“? Или то уопште није урадио? Како би било да се о томе изјасни?

Да ли је, међутим, Никола Самарџић на свом „Tвитер налогу“ „10.10 PM, Nov 21, 2019” написао „Мора нова четрдесет осма“, да би, на питање Блажа Ђуровића „Где сада да нађемо Голи оток?“ одговорио „У Хрватској. Додуше, шлепери на Батровцима, осам сати“? Да ли је за председницу странке „Заветници“ „10.32 pm, Aug 1, 2019“ написао „То је она ћерка Рајка Циганина из Калуђерице?“

Је ли то исти онај Никола Самарџић који тражи „денацификацију“ и „промену културног кода“ Србије, зато што је у ратовима из деведесетих „геноцид“ био њена „званична политика“ (сарајевски Дани, 18.1.2008)?

Снимци екрана: ИН4С

Исповеда ли Самарџић расистичке ставове, када пише о „полудивљим Азијатима и Африканцима“ (Погледи, 13.11.1992) и Србима као „биолошком отпаду“, који прети да „загади Европску унију“ (Пешчаник, 14.9.2007). Како се називају они који Аушвиц и данас правдају јеврејским заверама и расним, генетским манама?

Имају ли са свим овим некакве везе афилијације Николе Самарџића са Владимиром Бебом Поповићем и са кримогеним режимом Мила Ђукановића, под чијим се окриљем у Црној Гори данас скандира „Србе на врбе“, каменују српске куће, отима имовина Српске православне цркве, хапсе владике, пребијају свештеници и слободно исповедају усташке злочиначке идеје?

Никола Самарџић (Фото: Медија центар)

Ако је све ово тачно, шта нам то говори о Одељењу за историју, чији је Никола Самарџић апсолутни господар и кључни идеолог? Шта нам то говори о стању на Филозофском факултету у Београду?

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 2. 7. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , , , ,

4 replies

  1. (Ни срамоте нема као одгођене.)
    Слобода избора јесте неограничена. 

  2. сдб, Није тачно. Ограничена је управо бројем опција које је могуће изабрати.

  3. Немогуће, број опција (си) описао као ограничен
    (како се оно каже “лартпурларт…)

    Треба бити борбен. Не свађалица. Ово ради.

  4. Дакле, то је позадина и логистика лажне српске историје. Већ раније је овде помињано (у обраћању проф. Ломпару) то Одељење Филозофског факултета као канцерогеног ткива у српском организму. Недавно је група професора са тог Одељења покренула харангу против Милоша Милојевића, историчара и ратника, Вуковог савременика, који је с пушком у руци ратовао за Косово, оптужујући га прилично закаснело за романтизам (!) и антисемитизам. А прави разлог је било штампање вероватно његове најзначајније историјске књиге која је на захтев Аустроугарске била забрањена скоро 150 година, чак и у периоду када је Империја већ давно била у прашини светске историје. Ту катедру красе другосрбијанске перјанице који су чак сви појединачно тужили Ковића за вербални деликт. Ту је и самопрокламовани експерт, који се с једне стране залаже за независно шиптарско Косово а са друге стране мимикријски глуми лудило у Ц.Гори и чак успева да за себе издејствује забрану уласка и стане раме уз раме са Бећковићем, Раковићем и Мировићем. Шта онда рећи за поменутог члана Милове агентуре и потписника Бебине антисрпске декларације о наводној агресији Србије на Ц.Гору са све Власијем, Месићем, Чанком, Бисерко и осталим кремом антисрпске пропаганде? Ако се подсетимо да је слична екипа и у Академији онда имамо потпуну слику окупације Србије која је вероватно, ако не већа, онда дубља од оне која је била планирана да се наметне у Рамбујеу.

Оставите коментар