Ричард Гренел: У мом присуству није било говора о размени територија

О размени територија се преда мном никада није дискутовало, мој приступ концентрише се искључиво на економију, истакао специјални изасланик председника САД за преговоре Београда и Приштине

Ричард Гренел (Фото: Томас Кинзл/АФП)

Специјални изасланик председника САД за преговоре Косова и Србије Ричард Гренел изјавио је да се пред њим никада није разговарало о размени територија и да се његов приступ концентрише искључиво на економију.

„Разговарао сам директно са немачким и француским саветницима за националну безбедност да координирамо наш ограничени искључиво економски приступ. О размени територија се преда мном никада није дискутовало“, написао је Гренел на Твитеру.

Реагујући на текст Њујорк тајмса о отказивању састанка у Белој кући, због предлога оптужнице против косовског председника Хашима Тачија, Гренел је навео да се САД не мешају у политику Косова и Србије већ координирају са онима који су надлежни.

„Наш приступ концентрисан је на радна места и економију. Никада нисмо мислили да ће победа бити брза, што је константни наратив медија који је потпуно погрешан и без чињеница“, написао је.

Гренел је у четвртак одложио састанак представника Београда и Приштине заказан за 27. јун у Белој кући, пошто су од учешћа одустали и председник и премијер Косова после објављивања предлога оптужнице против Тачија и других осумњичених за ратне злочине.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Н1, 26. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. дозволите да Вам кажем нешто у поверњу:

  о размени територија се ни преда мном/нама никада није дискутовало мада је једно време била развлачена прича о некаквом разграничењу и то са циљем да се да легитимитет и пружи подршка на задату тему Обама ничим изабраним преговарачима.

  Ако Ваша тема заиста није и њихова и ако Вас то заиста омета у раду, а како је састанак одложен, предлажем Вам да најпре о овоме потражите информације у овдашњој медијској архиви. Ви можете најлакше утврдити ко иза такве приче стоји и предупредити је убудуће.
  Већином овдашњих медија, чак и државних, управља се иначе споља и то углавном из Ваше (и плитке и Дубоке) државе или из ЕУ. Тако се можете информисати без бриге да ћете наићи на информације које би се могле подвести под тзв. „руски утицај“.

  Потом можете организовати један квалитетан Унутрашњи дијалог на нивоу Федерације и ову тему потпуно елиминисати. Премда Унутрашњи дијалог можете организовати по узору на наш ја Вам тренутне Стручњаке из Србије никако не бих препоручио.
  Они су пројектовани да не уче на сопственим грешкама а лако може да се деси и да Вам навуку беду у виду ЕУ, Срђе или Бебе на врат. У тренутној ситуацији то Вам никако није потребно.

  Ако у овим предлозима налазите нешто корисно, а зарад општег добра, гледајте да делујете пре новембра, ако је могуће – до тада већ кренути Трећи талас.
  Ову информацију наших Стручњака слободно можете уважити без провере јер они, са дан-два закашњења, верно преносе посланице управо ваших Стручњака само то не говоре јавно.

  С поштовањем,
  Комитет за преусмеравање стада

Оставите коментар