„Њујорк тајмс” на Твитеру „побркао” Вучића и Тачија: Оптужница за ратне злочине против председника Србије

„Њујорк тајмс” је написао да је до отказивања дошло јер је „лидер Србије оптужен за ратне злочине” али је убрзо та објава измењена

Фото: Политика

Најпознатији амерички лист „Њујорк тајмс” на Твитеру је објавио да је састанак у Вашингтону отказан јер је лидер Србије оптужен за ратне злочине.

Најављујући на Твитеру текст о отказивању састанка Београда и Приштине у Вашингтону „Њујорк тајмс” је написао да је до отказивања дошло јер је „лидер Србије оптужен за ратне злочине”, иако у поднаслову испод пратеће слике у истоветној реченици пише да се ради о „лидеру Косова”.

Најава је, како преноси РТС, изазвала много коментара у којима се већином скреће пажња да се ради о нетачном наводу, али навод није промењен ни неколико сати касније.

Након тога, твит је промењен и сада исправно пише да је „лидер Косова оптужен за ратне злочине”.

Фото: Твитер

Иначе, сам текст о отказивању састанка изазвао је реакцију главног америчког преговарача Ричарда Гренела који је на Твитеру написао да је у њему пуно грешака што и не чуди јер аутор с њим није ни разговарао.

Гренел је у свом твиту написао да брзо решење (победа) косовског питања није био амерички приоритет, иако се тај наратив стално понавља у медијима, без доказа.

Аутор текста Патрик Кингсли одговорио му је да је од фебруара једанаест пута покушао од њега да добије изјаву на разне теме, али да му је Гренел увек био недоступан.

Гренел је то потврдио рекавши да је одбио комуникацију због Кингслијеве пристрасности која по Гренелу узрокује текстове са толико грешака, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. … ово не бих очекивао.
    Треба под хитно основати покрет Presidents Lives Matter.

  2. А шта, као ипак постоји разлика?!

  3. Метафорички, то jе као ражань за сличноГ овна.

Оставите коментар