Сергеј Лавров: Ви из „Спутњика“ бисте могли у преговарачки тим

Ми данас нисмо преносили информације, него смо разговарали о оценама оних догађаја које сви видите, одговорио Лавров на питање „Спутњика“ које је информације пренео председнику Вучићу

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров потврдио је да је са председником Србије Александром Вучићем разменио оцене о неким догађајима који изазивају забринутост.

Спутњик је питао руског министра које су то информације које је пренео председнику Вучићу, а које су га толико забринуле и могу ли бити сличне неуспелој резолуцији у Савету безбедности УН о геноцидном српском народу који је Русија спречила. Питали смо га и да ли компромис у преговорима о Косову из руске перспективе гледано може да остане у оквирима Резолуције 1244.

Пошто је стрпљиво саслушао наше питање, Лавров је дао изненађујући одговор:

„Са оваквим способностима требало би да вас укључимо у преговарачки тим. Ми данас нисмо преносили информације, него смо разговарали о оценама оних догађаја које сви видите и идејама које постоје у јавном простору, а које у одређеном делу изазивају велику забринутост. Ми са Србијом делимо ту забринутост“, рекао је Лавров на конференцији за новинаре после састанка са српским колегом Ивицом Дачићем.

Председник Србије Александар Вучић рекао је претходно, после састанка с руским министром, да га је Лавров упознао са забрињавајућим информацијама које се тичу различитих планова и идеја по питању решавања косовске кризе.

Тања Трикић

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 18. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ко говори истину,
    питање је сад.

    За једнога су „разговори о оценама догађаја … и идејама“ сами по себи „забрињавајућа информација“.

    Изгледа да и није неко „тешко, тешко, тешко“ питање.

Оставите коментар